witam
po założenu silnika nie pracuje na 2 cylindry czy by to było przyczyną zle zalozonego rozrzadu czy inna przyczyna
odpala ładnie nie pracuje na 1 i 3 cylindze wtryski sprawdziłem doziałają
prosze o pomoc
witam
po założenu silnika nie pracuje na 2 cylindry czy by to było przyczyną zle zalozonego rozrzadu czy inna przyczyna
odpala ładnie nie pracuje na 1 i 3 cylindze wtryski sprawdziłem doziałają
prosze o pomoc
świece sprawdzałeś??
Sprawdź cewki...u mnie na jednym garze gubiła iskrę właśnie przez przetartą izolacje przy cewce...
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
2.0V6 Turbo ma tylko jedna cewke.
Ja bym wymienił przewody i świece. Te silniki są bardzo wymagające jeżeli chodzi o WN. Trzeba świece wymieniać max co 20 000. Przewody muszą być w super stanie. Jak masz kasę to kupuj oryginał a jak nie to napisz to podam namiar na tani i dobry zamiennik bo też wymieniałem.
wynieniłem świece i jest ok tylko teraz słyczać zawory chyba rozrząd jest przestawiony cos ni sie tak wydaje
Zawory w Twoim silniczku się reguluje o ile dobrze pamiętam, a skąd osąd że rozrząd masz przestawiony, był robiony na blokadach czy jak? Sam robiłeś czy ktoś inny?
jak masz takie podejrzenia to weź to lepiej sprawdź żeby kłopotów nie było...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
W naszych TB reguluje się ręcznie zawory, bodajże co jakieś 20 000km. Ale trzeba pamiętać że nawet dobrze wyregulowane będą cykać. Muszą. I tak jak pisał poprzednik. Jak przekładałeś cały silnik to skąd rozrząd przestawiony?
co nowego sie okazało
właśnie z ciekawości sprawdziłem ciśnienie na tłokach i co ma po 12
ale z wyjątkiem 2 cylindra nie ma wcale cisnienia uchylony jest zawur ssący i nie domyka do końca i co teraz mam zrobic
To bardzo nie ciekawie. Najprawdopodobniej jest zapieczony zawór czyli głowica do roboty.
Ale kurde w ogóle zachodzę w głowę skąd i dlaczego wziąłeś ten silnik. Przybliż mi tą historię bo nie czaję jak się w to wpakowałeś.