Alfa bez mocy na niskich obrotach
Witam
Chce kupić sobie Alfe 156 1.6 1998rok ( http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-6...-C8829618.html ) tylko nie wiem czego jest napisane 101KM przeciez nie bylo takiego motoru w tych alfach i musi byc 120 bynajmniej tak mi się wydaje pewnie pomyłka. Ale nie w tym rzecz alfa niewiem czego może przez to ze długo stała nie odpalana według sprzedającego 3 miesiące, w każdym razie na niskich obrotach tak do 2-3 tys niema przyspieszenia wrecz bym powiedzial że jakaś zamulona jest na poczatku byla tragedia i ledwo sie toczyla ale jak pojezdzilem chwile to troche sie rozbrykała i koło 3tys obrotów już normalnie wszystko gra wciska w fotel aż miło. Gość mówił ze jak się wymieni pasek oleje i naleje dobrej benzynki i pojeździ to się rozchodzi i będzie silnik pracował elegancko zwala wszystko na to ze stała długo nie odpalana. Ale jak to mówią że doby sprzedawca dziurawe buty potrafi sprzedać, wiec jakoś nie mogę się przekonać:) a że to będzie mój pierwszy samochód i wybrałem właśnie Alfe156 liczę na pomoc forumowiczów starych wyjadaczy, którzy o tych samochodach wiedzą już wszystko pozdrawiam:D
---------- Post dodany o godzinie 17:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:34 ----------
Aha i jeszcze zapomniałem się zapytać czy jak pojadę sobie na stacje diagnostyczna czy powiedzą mi wszystko czy silnik pracuje ok jak zawieszenie itd bo ja kompletnie się nie znam i nawet nie mam z kim jechać żeby mi pomógł :(