Od niedawna jeżdżę AR 156 2.4 jtd, ma przejechane 200 tyś. Od pewnego czasu zauważyłem że kopci jasnym dymem z zapachem spalonego oleju, odczuwam też spadek mocy. Znajomy mówi że może puszczać turbina.Pomóżcie:(
Printable View
Od niedawna jeżdżę AR 156 2.4 jtd, ma przejechane 200 tyś. Od pewnego czasu zauważyłem że kopci jasnym dymem z zapachem spalonego oleju, odczuwam też spadek mocy. Znajomy mówi że może puszczać turbina.Pomóżcie:(
I ma rację
Czyli co,regeneracja czy kupno nowej,to jest mój pierwszy ropniak.Jeżeli regeneracja to pomóżcie gdzie,okolice Warszawy, albo Lulina będę wdzięczny:).Mam jeszcze jedno pytanie:po odpaleniu miga przez kilka sekund kontrolka świec żarowych.Czy jest to spowodowane właśnie przez turbinę czy dzieje się coś ze świecami?
Nie wiem jak to dokładnie jest ale słyszałem ze turbin ze zmienną geometria łopatek sie nie da dokładnie zregenerować ::(:( . podowiaduj sie dokładnie w tym temacie i sprawdz jaka ty masz turbine .
Ja mam ten sam silnik, polecam regeneracje w Mielcu firma Reg Mot, 12 miesiecy gwarancji daja, jak wyjmiesz sam i zawieziesz im na 8-9 rano to pospacerujesz po mielcu 3 godzinki i zabierasz turbo swiezutkie i nowiutkie :) tylko trzeba do nich wczesniej zadzwonic i powiedziec, ze przyjedziesz. Ja u nich regenerowalem i jestem zadowolony. Zaplacilem 1100 zl tylko moja byla w bardzo kiepskim stanie.
Migająca kontrolka świec żarowych sygnalizuje awarie świecy,albo modół świec żarowych.Modół ten znajduje się koło filtra paliwa,wygląda jak ten z linku:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1209865648