Mam taki objaw, często nawet bardzo pedał sprzegła po wciśnięciu nie odbija do końca. Czasem odbije do połowy czasem do 3/4 i trzeba go wtedy nogą podciągnąć, po za tym innych objawów nie ma, wysprzęgla bez problemu
Printable View
Mam taki objaw, często nawet bardzo pedał sprzegła po wciśnięciu nie odbija do końca. Czasem odbije do połowy czasem do 3/4 i trzeba go wtedy nogą podciągnąć, po za tym innych objawów nie ma, wysprzęgla bez problemu
Popatrz czy nie zgubiłeś tego:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/33210-co_jest.html
Miałem tak samo. Trzeba było odpowietrzyć sprzęgło. Wymienili mi płyn hamulcowy i odpowietrzyli i jest wszystko ok.
Płyn był już stary i czarny. Żadnych oznak wycieku nie było. Już rok minął i jest ok.
jutro spróbuje odpowietrzyć i dam znać czy to coś pomogło, ale coś mi się zdaje że to może być wysprzęglik albo pompa
Miało być "jutro" ale się przeciągło, odpowietrzenie nic nie pomogło więc zakupiłem wysprzęglik i sam go wymieniłem (odradzam wymianę samemu).Do wymiany potrzeba dobrych kleszczyków do zdejmowania segrów z wąskimi zagietymi końcówkami, problemów przy wymianie wysprzęglika jest kilka, pierwszy to włąśnie zdjęcie segera który trzyma cały wysprzęglik na miejscu, potem wysprzęglik trzeba wysunąć z otworu a że jest dość ciasno włożony i pewnie jest tam od nowości to może to zająć dłuższą chwile, dalej kolejny problem bardzo upierdliwy to włożenie wysprzęglika na miejsce i zabezpieczenie segerem było by to bardzo proste gdyby nie to że w środku wysprzęglika jest spężyna która odpycha wysprzęglik od łapy sprzęgła, mnie pomogła druga osoba która prętem opartym o karoserie dopychała wysprzęglik i jakoś poszło ale jest to niewdzięczna robota. Wymiana wysprzęglika też nie odniosła skutku więc kupiłem pompe sprzęgła i zawiozłem na wymiane do mechanika, po wymianie pompy jak ręka odjął
wysprzęglika nie ma co ruszać jesli nie leje, a idzie to sprawdzic na oko bez ruszania.