Mam problem ze swoją bella. Mianowicie od jakiegoś czasu zawieszają mi sie kierunkowskazy tzn. mrygają przez jakiś czas a poźniej stają w miejscu i świecą bez przerwy do czasu aż nie odbija. Może ktoś z was miał taki problem.
Printable View
Mam problem ze swoją bella. Mianowicie od jakiegoś czasu zawieszają mi sie kierunkowskazy tzn. mrygają przez jakiś czas a poźniej stają w miejscu i świecą bez przerwy do czasu aż nie odbija. Może ktoś z was miał taki problem.
moze padajacy "przerywacz"? :P
Nie wiem czy w 2002r jest jak w 1998, ale w kolumnie kierownicy, pod plastikami jest przekaźnik od kierunków, musisz go wyjąć i przeczyścić styki. One się po prostu już kleją od przegrzania.Dobrze by było wymienić bo czyszcząc uszkadzasz powłokę styków,której już i tak pewnie nie ma ;).
Przerywacze to nie ta epoka, ale pod kierownicą na pewno się znajdzie przekaźnik. Czasem montują go tak że po ściągnięciu obudowy kolumny kierownicy się da go wyciągnąć, a czasem tak że się nie obejdzie bez ściągania kierownicy. Tak jak napisał przedmówca styki przeczyścić i najlepiej przelutować wnętrze może zimny lut się zrobił.