Mam problem ze swoją bella. Mianowicie od jakiegoś czasu zawieszają mi sie kierunkowskazy tzn. mrygają przez jakiś czas a poźniej stają w miejscu i świecą bez przerwy do czasu aż nie odbija. Może ktoś z was miał taki problem.
Mam problem ze swoją bella. Mianowicie od jakiegoś czasu zawieszają mi sie kierunkowskazy tzn. mrygają przez jakiś czas a poźniej stają w miejscu i świecą bez przerwy do czasu aż nie odbija. Może ktoś z was miał taki problem.
Nie wiem czy w 2002r jest jak w 1998, ale w kolumnie kierownicy, pod plastikami jest przekaźnik od kierunków, musisz go wyjąć i przeczyścić styki. One się po prostu już kleją od przegrzania.Dobrze by było wymienić bo czyszcząc uszkadzasz powłokę styków,której już i tak pewnie nie ma.
Przerywacze to nie ta epoka, ale pod kierownicą na pewno się znajdzie przekaźnik. Czasem montują go tak że po ściągnięciu obudowy kolumny kierownicy się da go wyciągnąć, a czasem tak że się nie obejdzie bez ściągania kierownicy. Tak jak napisał przedmówca styki przeczyścić i najlepiej przelutować wnętrze może zimny lut się zrobił.