Witam mam takie pytanie po zmianie licznikow(zegarow) z ang. na euro. bedzie dzialac wszystko bez problemu to wiem , ale jak ze stanem licznika czy bedzie trzeba robic jakas korekte stanu całkowitego przebiegu ? . Moze ktos juz to robił i wie
Printable View
Witam mam takie pytanie po zmianie licznikow(zegarow) z ang. na euro. bedzie dzialac wszystko bez problemu to wiem , ale jak ze stanem licznika czy bedzie trzeba robic jakas korekte stanu całkowitego przebiegu ? . Moze ktos juz to robił i wie
Dostaniesz to, co masz na nowym budziku.
Wykonanie korekty zależy od Ciebie.
Bedzie tak jak kolega szerszen napisal ze na licniku bedzie inny przebieg niz u Ciebie w aucie bo w pamieci licznika jest zapisana liczba przejechanych kilometrow.. Po zmianie jesli zalezy Ci na poprzednim przebiegu nalezy go przeprogramowac.. Wiem ze tak sie dzieje bo swego czasu kilka octavi i passatow przekladalem z angola na europe i za kazdym razem byla robiona korekta licznika..
dzieki koledzy jak bedzie mnie to fakt nie bedzie problemu a jak wiecej to bedzie trzeba chyba zrobic
darekd24 przekładałes 166? Z tego co wiem to ma symetryczną sciane grodziowa i podobno nie trzeba nic ciąć, prawda to?
kupiłem przerobionego juz, wiec na 100 % ci nie powiem jak jest , ale tez mi sie zdaje ze nic nie trzeba ciac , poza przeróbka w srodku zostanie ci jeszcze swiatła i lusterka , niektóre swiatła maja zapadki na przełączenie na europejskie jak moje wiec mozna zaoszczedzic troszke kasy
Plus caly uklad kierowniczy wraz z listwa :)
Czyli nie jest zle, niestety przy 156 trzeba już ciąć ścianę grodziową.
moze ktos wrzucic fotke lub opisac gdzie dokladnie znajduja sie zapadki na przelaczenia swiatel
w srodku lampy jest taki precik z oczkiem trzeba go zachaczyc inaczej niz jest ale narazie niemoge fotki zrobic bo moja bell u mechanika,planowanie głowicy, wymiana uszczelki pod głowicą , wszystkie popychacze , rozrzad+wariator + pompa