Witam mam takie pytanie po zmianie licznikow(zegarow) z ang. na euro. bedzie dzialac wszystko bez problemu to wiem , ale jak ze stanem licznika czy bedzie trzeba robic jakas korekte stanu całkowitego przebiegu ? . Moze ktos juz to robił i wie
Witam mam takie pytanie po zmianie licznikow(zegarow) z ang. na euro. bedzie dzialac wszystko bez problemu to wiem , ale jak ze stanem licznika czy bedzie trzeba robic jakas korekte stanu całkowitego przebiegu ? . Moze ktos juz to robił i wie
Dostaniesz to, co masz na nowym budziku.
Wykonanie korekty zależy od Ciebie.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Bedzie tak jak kolega szerszen napisal ze na licniku bedzie inny przebieg niz u Ciebie w aucie bo w pamieci licznika jest zapisana liczba przejechanych kilometrow.. Po zmianie jesli zalezy Ci na poprzednim przebiegu nalezy go przeprogramowac.. Wiem ze tak sie dzieje bo swego czasu kilka octavi i passatow przekladalem z angola na europe i za kazdym razem byla robiona korekta licznika..
dzieki koledzy jak bedzie mnie to fakt nie bedzie problemu a jak wiecej to bedzie trzeba chyba zrobic
darekd24 przekładałes 166? Z tego co wiem to ma symetryczną sciane grodziowa i podobno nie trzeba nic ciąć, prawda to?
kupiłem przerobionego juz, wiec na 100 % ci nie powiem jak jest , ale tez mi sie zdaje ze nic nie trzeba ciac , poza przeróbka w srodku zostanie ci jeszcze swiatła i lusterka , niektóre swiatła maja zapadki na przełączenie na europejskie jak moje wiec mozna zaoszczedzic troszke kasy
Plus caly uklad kierowniczy wraz z listwa![]()
Czyli nie jest zle, niestety przy 156 trzeba już ciąć ścianę grodziową.
moze ktos wrzucic fotke lub opisac gdzie dokladnie znajduja sie zapadki na przelaczenia swiatel
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
w srodku lampy jest taki precik z oczkiem trzeba go zachaczyc inaczej niz jest ale narazie niemoge fotki zrobic bo moja bell u mechanika,planowanie głowicy, wymiana uszczelki pod głowicą , wszystkie popychacze , rozrzad+wariator + pompa