Niestety poszedł mi rozrząd w 145 (1.9 JTD, cf2, 8v).
Poszukuje nowego motoru i mechanika, która solidnie to zrobi, może zna jakiegoś i ew. gdzie dorwać bezpiecznie sprawny motor (KRAKÓW)?
Dziękuje i pozdrawiam,
Printable View
Niestety poszedł mi rozrząd w 145 (1.9 JTD, cf2, 8v).
Poszukuje nowego motoru i mechanika, która solidnie to zrobi, może zna jakiegoś i ew. gdzie dorwać bezpiecznie sprawny motor (KRAKÓW)?
Dziękuje i pozdrawiam,
jezeli byles zadowolony ze stanu silnika to na Twoim miejscu naprawiałbym ten co masz
ja rowniez sugerowalbym naprawe... co tam poszlo? zawory na 100% a reszta to zalezy od szczescia... pogielo tloki? korbowod?
A może nić nie poszło ;) Może być i tak.
Pogiecie tlokow i korbowodow wydaje mi sie rzecza nieprawdopodobna,w najgorszym razie do wymiany trzonki zaworow.W tym przypadku wymiana silnika jest grubo przesadzona;musisz szukac drugiego;nie wiadomo w jakim stanie,wyciagac ten ktory masz,wstawiac drugi.Po co tyle roboty?Zerwanie paska to tak popularna usterka,ze kazdy warsztat poradzi sobie z tym bez klopotu,kiedy zdejma glowice to ocenia jakie sa straty,ale jakie by nie byly,to koszt na pewno mniejszy niz drugi silnik i jego montaz.
nie swiruj,
zrób weryfikacje i policz ile kosztuje przekładka z silnikiem o którym nic nie wiesz,
a ile naprawa tego co masz.
pzd.
Jeżeli szukasz motora to zadzwoń pod ten nr: 605 541 676 Boroń. Gośc jest z Jaworzna ma tylko części do Włoszek - głównie motory i skrzynie. Jeżeli nie ma danego motoru to Ci przywiezie z Włoch, ceny bardzo dobre.