Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Poszedł rozrząd - nowy motor

fokus145
    Gość

Domyślnie Poszedł rozrząd - nowy motor

Niestety poszedł mi rozrząd w 145 (1.9 JTD, cf2, 8v).

Poszukuje nowego motoru i mechanika, która solidnie to zrobi, może zna jakiegoś i ew. gdzie dorwać bezpiecznie sprawny motor (KRAKÓW)?

Dziękuje i pozdrawiam,

Użytkownik Świeżak Avatar Zet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR 159 ti tbi

Domyślnie

jezeli byles zadowolony ze stanu silnika to na Twoim miejscu naprawiałbym ten co masz
    159 tbi Ti
    Giulietta 1.4 MA TCT
    Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

ja rowniez sugerowalbym naprawe... co tam poszlo? zawory na 100% a reszta to zalezy od szczescia... pogielo tloki? korbowod?
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

siwy144
    Gość

Domyślnie

A może nić nie poszło Może być i tak.

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Pogiecie tlokow i korbowodow wydaje mi sie rzecza nieprawdopodobna,w najgorszym razie do wymiany trzonki zaworow.W tym przypadku wymiana silnika jest grubo przesadzona;musisz szukac drugiego;nie wiadomo w jakim stanie,wyciagac ten ktory masz,wstawiac drugi.Po co tyle roboty?Zerwanie paska to tak popularna usterka,ze kazdy warsztat poradzi sobie z tym bez klopotu,kiedy zdejma glowice to ocenia jakie sa straty,ale jakie by nie byly,to koszt na pewno mniejszy niz drugi silnik i jego montaz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marian
    Mieszka w
    KPR
    Auto
    ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi

Domyślnie

Cytat Napisał Feniks77 Zobacz post
    Pogiecie tlokow i korbowodow wydaje mi sie rzecza nieprawdopodobna,w najgorszym razie do wymiany trzonki zaworow.W tym przypadku wymiana silnika jest grubo przesadzona;musisz szukac drugiego;nie wiadomo w jakim stanie,wyciagac ten ktory masz,wstawiac drugi.Po co tyle roboty?Zerwanie paska to tak popularna usterka,ze kazdy warsztat poradzi sobie z tym bez klopotu,kiedy zdejma glowice to ocenia jakie sa straty,ale jakie by nie byly,to koszt na pewno mniejszy niz drugi silnik i jego montaz.
    kumplowi zerwalo pasek w Fiacie Coupe,pogielo 8 zaworow i do roboty glowica byla.Prowadnice,8 zaworow i inne duperele wporzadku.Takze nie jest zle

Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał Feniks77 Zobacz post
    no nie wiem... to nie jest benzyna o stosunkowo malym sprezaniu w porownaniu do diesla
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

nie swiruj,
    zrób weryfikacje i policz ile kosztuje przekładka z silnikiem o którym nic nie wiesz,
    a ile naprawa tego co masz.

pzd.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Stolica(nie mylić z wsią Warszawa)
    Auto
    146 1996r 1,4 BOXER + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał themim Zobacz post
    no nie wiem... to nie jest benzyna o stosunkowo malym sprezaniu w porownaniu do diesla
    Myślę że ciśnienie sprężania nie ma tu znaczenia a jedynie obroty silnika przy których nastąpiła kolizja(tłoków z zaworami).

hobbit_666`
    Gość

Domyślnie

Jeżeli szukasz motora to zadzwoń pod ten nr: 605 541 676 Boroń. Gośc jest z Jaworzna ma tylko części do Włoszek - głównie motory i skrzynie. Jeżeli nie ma danego motoru to Ci przywiezie z Włoch, ceny bardzo dobre.