Niestety poszedł mi rozrząd w 145 (1.9 JTD, cf2, 8v).
Poszukuje nowego motoru i mechanika, która solidnie to zrobi, może zna jakiegoś i ew. gdzie dorwać bezpiecznie sprawny motor (KRAKÓW)?
Dziękuje i pozdrawiam,
Niestety poszedł mi rozrząd w 145 (1.9 JTD, cf2, 8v).
Poszukuje nowego motoru i mechanika, która solidnie to zrobi, może zna jakiegoś i ew. gdzie dorwać bezpiecznie sprawny motor (KRAKÓW)?
Dziękuje i pozdrawiam,
jezeli byles zadowolony ze stanu silnika to na Twoim miejscu naprawiałbym ten co masz
159 tbi Ti
Giulietta 1.4 MA TCT
Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V
ja rowniez sugerowalbym naprawe... co tam poszlo? zawory na 100% a reszta to zalezy od szczescia... pogielo tloki? korbowod?
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
A może nić nie poszłoMoże być i tak.
Pogiecie tlokow i korbowodow wydaje mi sie rzecza nieprawdopodobna,w najgorszym razie do wymiany trzonki zaworow.W tym przypadku wymiana silnika jest grubo przesadzona;musisz szukac drugiego;nie wiadomo w jakim stanie,wyciagac ten ktory masz,wstawiac drugi.Po co tyle roboty?Zerwanie paska to tak popularna usterka,ze kazdy warsztat poradzi sobie z tym bez klopotu,kiedy zdejma glowice to ocenia jakie sa straty,ale jakie by nie byly,to koszt na pewno mniejszy niz drugi silnik i jego montaz.
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
nie swiruj,
zrób weryfikacje i policz ile kosztuje przekładka z silnikiem o którym nic nie wiesz,
a ile naprawa tego co masz.
pzd.
Jeżeli szukasz motora to zadzwoń pod ten nr: 605 541 676 Boroń. Gośc jest z Jaworzna ma tylko części do Włoszek - głównie motory i skrzynie. Jeżeli nie ma danego motoru to Ci przywiezie z Włoch, ceny bardzo dobre.