Czy ktoś wie, gdzie można w woj. łódzkim (najlepiej powiat wieluński) wymienić uszczelkę pod głowicą w alfie 155 1,7 ts 8v, tak żeby bardziej nie popsuć samochodu. Jakie są ewentualne koszty i czy nie lepiej zmienić silnik na używany nie rozbierany.
Printable View
Czy ktoś wie, gdzie można w woj. łódzkim (najlepiej powiat wieluński) wymienić uszczelkę pod głowicą w alfie 155 1,7 ts 8v, tak żeby bardziej nie popsuć samochodu. Jakie są ewentualne koszty i czy nie lepiej zmienić silnik na używany nie rozbierany.
No to teraz pojechałeś z tą wymianą uszczelki pod głowicą:D
Nie jest to taka straszliwa rzecz aby nosić się z zamiarem wymiany silnika. Koszt 300 zł plus uszczelka ,olej, płyn i ewentualne dodatkowe graty
tylko jeszcze gdzie się udać żeby nie popsuli
No jakoś nie jestem przekonany, wolałbym sam to naprawić, tylko że nie wiem co i gdzie trzeba zablokować. Rozrządu chyba nie muszę ruszać tylko go zablokować przed rozpięciem łańcuszka. Nie jestem tylko pewien co do ustawienia i zablokowania koła wału korbowego. Czy w ogóle je trzeba blokować. Jeśli będzie trzeba oddam głowicę do splanowania. Widziałem na allegro gotowe kostki aluminiowe do blokady wałków rozrządu.
To zdradź w jaki sposób rozpiąć łańcuch, a po wymianie uszczelki jak to wszystko ustawić żeby było na swoim miejscu. Bardzo mnie to ciekawi i pewnie nie tylko mnie. Ułatwiłoby mi to życie ;)
To jest bardzo proste, na wałkach rozrządu masz znaki. Odpuszczając napinacz wałki rozrządu lekko schodzą się do siebie i luzują łańcuch miedzy wałkami gdzie znajduje się ogniwo do rozpinania łańcucha i wtedy go rozepniesz
A co z kołem wału korbowego tzn. czy się nie poruszy podczas rozpinania łańcuszka i przy ściąganiu głowicy???