witam mam takie pytanie czy ktos podłączał tube z wzmacniaczem pod orginalne radio
mam taki schemacik na radiu (alfa 156 po lifcie środka )
gdzie podłączyc czincze od wzmacniacza
dzieki za odpowiedz
pozdrówka mariusz:)
Printable View
witam mam takie pytanie czy ktos podłączał tube z wzmacniaczem pod orginalne radio
mam taki schemacik na radiu (alfa 156 po lifcie środka )
gdzie podłączyc czincze od wzmacniacza
dzieki za odpowiedz
pozdrówka mariusz:)
W to puste miejsce wpina się zmieniarkę.
fajnie , ale gdzie podpiąć kabel z wzmacniacza do radia żeby radio dawało sygnał, zwykłe radia mają wyjście czincz a tu niema :-)
musisz mieć np. to ...
http://allegro.pl/wyjscie-na-wzmacni...393109244.html
I bez tego kabla by dało rade tylko trzeba właśnie wiedzieć które piny :/:/
fajnie ,wszystko ok ale w które miejsce trzeba to wpiąć bo wygląda na to że w środkowe a ja mam tam wpięte sterowanie z kierownicy (tel. mute.), przynajmniej tek wychodzi z mojej fotki :-)
---------- Post dodany o godzinie 20:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:18 ----------
może ktoś wie co znaczą te oznaczenia np. w czerwonym kwadracie ???
AF-R i AF-L wyglądają (tak tylko przypuszczam) jak wyjścia audio Lewy i Prawy, ich masą bedzie pewnie AF. Sterowanie to może być UB+ albo ten pin z narysowanym przełącznikiem (+).
To są tylko moje przypuszczenia i na pewno od tego bym zaczął.
Wejścia audio wzmacniacza można też podłączyć do normalnych wyjść głośnikowych pod warunkiem że wzmacniacz posiada takowe wejścia wysokonapięciowe.
SprawdZ miernikiem czy na tych pinach jest jakieś napięcie (wahliwe) po włączeniu muzyki
---------- Post dodany o godzinie 21:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:06 ----------
znalazłem takie foto i to w czerwonym kółku wygląda i jest podpisane jak wyjście nz wzmak , ale u ciebie tego niema :/:/
kombinujecie panowie jak koń pod góre.... ten kabelek który zaproponowałem to wyjście sygnału z toru audio... typowy LINE OUT... który wtyka się w puste miejsce przedstawione przez autora tematu. To złącze wykorzystywane jest z reguły systemach Bose i zawiera wszystko co jest potrzebne do podłączenia "pieca", wraz ze sterowaniem. Ja taki przewód mam i działa bez zarzutu
Na pierwszej fotce jest rozpiska poszczególnych pinów przy radiu... na drugiej fotce macie rozpisane piny brakującej kostki ...
Kolego Kowall85... właśnie w to miejsce wtykasz ten kabelek z allegro
Tak klolego ale zauwarz że na fotce w pierwszym poście niema tych pinów co chyba oznacza że niema tego gniazda , na fotce z mojego posta jest to są te w czerwonym kółeczku tak?? jego radio nie ma tego gniazda, tak mi się wydaje , bo by były opisane w schemacie ,ale niech autor to napisze
---------- Post dodany o godzinie 10:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:42 ----------
według schematu z pierwszego linka ma tylko pin "6" sterowanie boster
---------- Post dodany o godzinie 10:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:46 ----------
Kolego bracik napisz czy posiadasz piny w miejscu zaznaczonym w czerwonym kółku , albo najlepiej zapodaj foto złączy :)