-
3000 obrotów i zgasłą !!
Hi,
dziś "woziłem" się alą i stało się coś dziwnego, mianowicie na 3 biegu przytrzymałem ją trochę dłużej - coś pomiędzy 3 do 4 tyś obrotów i auto mi zgasło, silnik zachował się jak bym wyłączył zapłon, lub nie miał paliwa, poprostu zaczął zchodzić z obrotów. Zgasł i tyle pożytku było. Przekręciłęm kluczyk, próbowałęm odpalić i nic, potem jeszcze raz to samo - poskutkowało i pojechałęm dalej. Dodam, że na kompie wyszły mi błędy związane z przyspieszalnikiem i przepływomieżem.
Co to może być? Czy jest to związane z potenciometrem gazu?
Pzdr
-
Mi bella tak zgasla przy wyprzedzaniu, wlekly sie przede mna 2 auta, na 3-ce dodalem gazu wyprzedzielem i zgasla ,skonczylo sie laweta ,zawiazlem do znajomego mechanika ,podpial komputer i okazalo sie ze odpiela mi sie jakas kostka czy wtyczka od regulatora cisnienia paliwa chyba. Udalo mu sie raz odpalic ,ale jak dodal gazu to zgasla, czyli ta wtyczka jakos luzno siedziala i przy wiekszych obrotach i drganiach silnika odpinala sie ,lub nie stykala...
-
Dziś znów się pojawił ten problem. 2-gi bieg, 3 tyś obrotów i auto zgasło, tak jak by odciął się zapłon.
Co to może być?
>peenbe jaka to kostka była, gdzie jest, jak możesz napisz coś więcej.
Pzdr
-
Regulator ciśnienia paliwa do wczyszczenia/wymiany
-
Kolego, poczytaj sobie o zaworze EGR, bo tu może być przyczyna
-
Spróbuje na początku wyczyścić EGR, bo chyba z tym będzie najmniej pracy. :)
-
EGR nie ma nic do gaśnięcia
-
Więc czym mogę wyczyścić nadmieniony regulator? Gdzie się znajduje?
Dzięki za nakierowanie :)
-
W dziale "zrób to sam" jest manual
-
witam znow mialem problem dzisiaj jadac i przy obr miedzy 2500 a 3500 szarpniecie silnikiem przez sekunde odczulem tez ze jak czymam gaz rowno to auto tak jak by raz troszke przyspieszalo i zwalnialo rowno nie szlo dopiero jak sie rozgrzal silnik to chyba bylo ok dodam ze regulator na pompie nowy i czujnik polozenia walu tez prosze o porady