jak mniemam to nie wina zegarów tylko zapewne czujnika w skrzyni biegów. Miał już ktos z tym problem? jakie jest doście do czujnika sczytującego w skrzyni ?
Printable View
jak mniemam to nie wina zegarów tylko zapewne czujnika w skrzyni biegów. Miał już ktos z tym problem? jakie jest doście do czujnika sczytującego w skrzyni ?
Od kanału. Wystaje taka czujka bodajże z mechanizmu różnicowego, kostka jest tam z kablami spięta u mnie trytką tak silnie, że przewody są załamane. Raz prędkościomierz mam, a raz nie mam- zależy w jaką dziurę wjadę lub w którą stronę mocniej skręcam.
robiłem z podnośnika, impulsatora nie udało mi się wykręcić - klucz 19 jak dobrze pamiętam. jest w obudowie układu różnicowego. ponieważ miałem drugi impulsator w obudowie to zobaczyłem że jest on w obudowie i przykręcony kluczem imbusowym 5. odkręciłem imbus i wyciągnąłem impulsator razem z taką tulejką na której przykręcony jest impulsator. trzeba uważać aby nie wpadł plastykowy napęd impulsatora do układu różnicowego tak jak mi. potem na stole okręciłem impulsator
od lewego przedniego nadkola sie dostaniesz po zdjeciu kołai nadkoli plastikowych. siegniesz reka miedzy skrzynia a maglawnica na ob. mach róznicowego. jak wykrecisz odczytaj nr - mam ich kilka działajacych . Cos czesto masz usterki - jezdzisz po rajdach cy co:)?
:P niestety co chwila coś wyłazi nowego... ciekawe kiedy skończy sie limit awarii... pewnie jak wszystko powymieniam ^^
niestety pierdółki sa uciążliwe.... na szczęście siliniczek chodzi jak złoto ;-)
dzieki za deklarację, musze sie umówic u kumpla na warsztat coby to wykręcić.... a nie we wszystkich takie same były???
masz kompresor w swojej???? extra, u mnie niestety tylko turbo wydechowe jest ;-)
ale podzielam opinie że liczba małych awarii może zniechęcić.... ^^
a to ja tez własnie jestem na wymianie :P
uruchamiam klimę w końcu, a co tam :P