witam. swieci mi sie ta kontrolka w czasie jazdy i nie wiem od czego ona jest. czy to jest powazna usterka czy da sie z tym jezdzic. dzieki za odpowiedzi. pozdrawiem
Alfa romeo 166 2.0ts 2001 rok
Printable View
witam. swieci mi sie ta kontrolka w czasie jazdy i nie wiem od czego ona jest. czy to jest powazna usterka czy da sie z tym jezdzic. dzieki za odpowiedzi. pozdrawiem
Alfa romeo 166 2.0ts 2001 rok
To jest lampka informująca żeby pojechać na kompa. W trasę bym się nie wybrał gdybym tego nie sprawdził.
Najwidoczniej masz jakiś błąd i komputer wyświetla informację żebyś to sprawdził.. może być uszkodzona jakaś pierdoła ale lepiej tego nie ignorować..
Konkretnie to "check engine", czyli dosłownie "sprawdź silnik".
no wiec bylem u mechanika i okazalo sie ze bylo jakies zwarcie i i do wymiany byl czujnik termostatu. pozdrawiam
jak juz to czujnik temperatury montowany w termostacie :D
witam.
szanowni uzytkownicy forum mam pytanko dotyczacej tej samej wlasnie kontrolki.mowicie ze to jesc check engine tak? on swieci mi ise jak jest zimny silnik i potem gasnie a ogolnie jest wszystko ok kupilem AR 166 i juz sie to swiecilo i zrobilem juz z 4 tys kilometrow a po przeczytaniu tego postu troche sie zmartwilem.pytanko.czy trzeba z tym jechac do serwisu alfy czy mozna gdziec na jakas stacje diagnostyczna? moze ktos jest z okolic zielonej gory i powie gdzie z tym jechac...? z gory dziekuje
wejdz na forum regionalne i zapytaj ,moze jest ktos kto podepnie pod alfe kompa
swieci sie ta kontrolka rowniez gdy wystepuje problem z jakoscia spalin. np jak jest sonda lambda do wymiany. mialem tak w innym autcie, okazalo sie ze sonda za kat. byla walnieta. usuneli blad po wymianie i bylo ok. jezeli spaliny sa ok, to widocznie jest problem zwiazany z silnikiem.