witam. swieci mi sie ta kontrolka w czasie jazdy i nie wiem od czego ona jest. czy to jest powazna usterka czy da sie z tym jezdzic. dzieki za odpowiedzi. pozdrawiem
Alfa romeo 166 2.0ts 2001 rok
witam. swieci mi sie ta kontrolka w czasie jazdy i nie wiem od czego ona jest. czy to jest powazna usterka czy da sie z tym jezdzic. dzieki za odpowiedzi. pozdrawiem
Alfa romeo 166 2.0ts 2001 rok
To jest lampka informująca żeby pojechać na kompa. W trasę bym się nie wybrał gdybym tego nie sprawdził.
Najwidoczniej masz jakiś błąd i komputer wyświetla informację żebyś to sprawdził.. może być uszkodzona jakaś pierdoła ale lepiej tego nie ignorować..
Konkretnie to "check engine", czyli dosłownie "sprawdź silnik".
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
no wiec bylem u mechanika i okazalo sie ze bylo jakies zwarcie i i do wymiany byl czujnik termostatu. pozdrawiam
jak juz to czujnik temperatury montowany w termostacie![]()
witam.
szanowni uzytkownicy forum mam pytanko dotyczacej tej samej wlasnie kontrolki.mowicie ze to jesc check engine tak? on swieci mi ise jak jest zimny silnik i potem gasnie a ogolnie jest wszystko ok kupilem AR 166 i juz sie to swiecilo i zrobilem juz z 4 tys kilometrow a po przeczytaniu tego postu troche sie zmartwilem.pytanko.czy trzeba z tym jechac do serwisu alfy czy mozna gdziec na jakas stacje diagnostyczna? moze ktos jest z okolic zielonej gory i powie gdzie z tym jechac...? z gory dziekuje
wejdz na forum regionalne i zapytaj ,moze jest ktos kto podepnie pod alfe kompa
swieci sie ta kontrolka rowniez gdy wystepuje problem z jakoscia spalin. np jak jest sonda lambda do wymiany. mialem tak w innym autcie, okazalo sie ze sonda za kat. byla walnieta. usuneli blad po wymianie i bylo ok. jezeli spaliny sa ok, to widocznie jest problem zwiazany z silnikiem.