Dziwny dźwięk po wymianie rozrządu ? 2.5 V6
Nie wiem co to może być i mam stracha. W tym tygodniu wymieniłem rozrząd, miał być wymieniany na blokadach, ale szczerzę wątpię że tak było gdyż znalazłem znaki na obudowie:(
Jak odbierałem auto zauważyłem od razu dziwny dźwięk którego nie było przed wymianą, dźwięk typu "trrrrry" Przy małych obrotach, w granicach 900~1300. Bardziej słyszalny przy opadaniu obrotów (słychać go w samochodzie także). Oczywiście od razu powiedziałem o tym mechanikowi, jak wiadomo odpowiedź była typowa - prze gazował pod 7000 i - tak jest dobrze - wszystko zrobiłem poprawnie więc musi być dobrze.
Boję się że któryś z wałków jest przesunięty, czy może wtedy być słychać jakiś dziwny dźwięk, jakie będą objawy? Co się może stać jeśli mam rację?
Dźwięk który słychać nagrałem a link do niego:
http://www.youtube.com/watch?v=-6s11qHvnNg
Auto mam ponad 3 lata i nigdy nie miałem z nim problemów, a teraz się boję że się zacznie po wizycie u mechanika który miał mnie uspokoić (maiłem się nie martwić o pompę wody i rozrząd - a tu teraz się martwię o cały silnik:( )
---------- Post dodany o godzinie 23:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:11 ----------
w 41 czy 43 sekundzie bardzo dobrze to słychać jak obroty opadają (ogólnie to słychać prawie w każdej sekundzie gdzie obroty opadają, ale na tym filmiku zauważyłem że dość dobrze słychać w 41 i 43 sekundzie)