Nie wiem co to może być i mam stracha. W tym tygodniu wymieniłem rozrząd, miał być wymieniany na blokadach, ale szczerzę wątpię że tak było gdyż znalazłem znaki na obudowie
Jak odbierałem auto zauważyłem od razu dziwny dźwięk którego nie było przed wymianą, dźwięk typu "trrrrry" Przy małych obrotach, w granicach 900~1300. Bardziej słyszalny przy opadaniu obrotów (słychać go w samochodzie także). Oczywiście od razu powiedziałem o tym mechanikowi, jak wiadomo odpowiedź była typowa - prze gazował pod 7000 i - tak jest dobrze - wszystko zrobiłem poprawnie więc musi być dobrze.
Boję się że któryś z wałków jest przesunięty, czy może wtedy być słychać jakiś dziwny dźwięk, jakie będą objawy? Co się może stać jeśli mam rację?
Dźwięk który słychać nagrałem a link do niego:
http://www.youtube.com/watch?v=-6s11qHvnNg
Auto mam ponad 3 lata i nigdy nie miałem z nim problemów, a teraz się boję że się zacznie po wizycie u mechanika który miał mnie uspokoić (maiłem się nie martwić o pompę wody i rozrząd - a tu teraz się martwię o cały silnik)
---------- Post dodany o godzinie 23:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:11 ----------
w 41 czy 43 sekundzie bardzo dobrze to słychać jak obroty opadają (ogólnie to słychać prawie w każdej sekundzie gdzie obroty opadają, ale na tym filmiku zauważyłem że dość dobrze słychać w 41 i 43 sekundzie)