Zamierzam kupić 156, jednak mam problem z wyborem silnika ( 2.0 , 2.5 v6, 1.9JTD, 2.4 JTD) co sądzicie o tych silnikach, jaki waszym zdaniem jest najmniej usterkowy.
Printable View
Zamierzam kupić 156, jednak mam problem z wyborem silnika ( 2.0 , 2.5 v6, 1.9JTD, 2.4 JTD) co sądzicie o tych silnikach, jaki waszym zdaniem jest najmniej usterkowy.
albo konto 2 lata temu założyłeś dla fanu albo nie wiesz czego chcesz...
no ale tak w skrócie:
*2.0 TS - fajny, dynamiczny, ładny dźwięk, może być awaryjny
*2.5 V6 - zaje.isty, zrywny, elastyczny, paliwożerny, może być dość drogi w utrzymaniu, dźwięk :D:D:D
*1.9 jtd - ekonomiczny, w miarę tani w utrzymaniu
*2.4 jtd - troszkę mniej ekonomiczny, bardzo elastyczny, dość ładny dźwięk
zastanów się dobrze do czego potrzebujesz auta i jak często będziesz go używał
jeździsz dużo - JTD
jeździsz mało - TS/V6
chciałbyś mieć benzyniaka w miarę tanio - TS/V6 + LPG
zastanów się i wybierz...
Witam od niedawna posiadam Belle z 1.9 JTD 115KM jeżeli chcesz jeździć ekonomicznie to polecam,jeżdżę tym autem 2 miesiące więc dużo nie powiem tylko tyle że ekonomicznie wcześniej był 1.8 Twin Spark autko żwawe i jak na swoją pojemność szybsze niż wszystkie o tej samej pojemności no i oczywiście wygląd zewnętrzny powalający osoby które tylko marzą o tej marce i jeżdżą Golfami bo sie nie psują jak to oni mówią hahaha pozdrawiam kolegę i zachęcam do kupna Alfy
JTD 1,9 115km CF3 polecam ;)
Jak masz siano na wachę, to bierz GTA, jak masz go mniej to 2.5, a jak jeździsz zawsze na rezerwie to 1.9 będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem.
Cała reszta to rozważania dotyczące wyższości jednych Świąt nad drugimi.
nie , czy na PB jezdzisz i czesto swieci ci sie rezerwa ;)
Na rezerwie się nie jeździ... :P
to taki trochę dwuznaczne pytanie... bo ja jeżdżę na [no]PB i zwykle tankuje do pełna a rezerwa i tak się często zaświeca :D
no ale ty chodzi o to czy musisz wyjeżdżać paliwo do ostatniej kropelki ze względów ekonomicznych...?
jeśli tak, no to JTD z jednej strony jest dla ciebie ale z drugiej strony jak w nim będziesz tak robił to możesz sobie narobić problemów z układem CR
*2.5 V6 - zaje.isty, zrywny, elastyczny, paliwożerny, może być dość drogi w utrzymaniu, dźwięk :D:D:D- mam i polecam, co do kosztów to jakoś nie odczułem, wszystko do kupienia na poziomie podobnym do innych aut.