Zamierzam kupić 156, jednak mam problem z wyborem silnika ( 2.0 , 2.5 v6, 1.9JTD, 2.4 JTD) co sądzicie o tych silnikach, jaki waszym zdaniem jest najmniej usterkowy.
Zamierzam kupić 156, jednak mam problem z wyborem silnika ( 2.0 , 2.5 v6, 1.9JTD, 2.4 JTD) co sądzicie o tych silnikach, jaki waszym zdaniem jest najmniej usterkowy.
albo konto 2 lata temu założyłeś dla fanu albo nie wiesz czego chcesz...
no ale tak w skrócie:
*2.0 TS - fajny, dynamiczny, ładny dźwięk, może być awaryjny
*2.5 V6 - zaje.isty, zrywny, elastyczny, paliwożerny, może być dość drogi w utrzymaniu, dźwięk
*1.9 jtd - ekonomiczny, w miarę tani w utrzymaniu
*2.4 jtd - troszkę mniej ekonomiczny, bardzo elastyczny, dość ładny dźwięk
zastanów się dobrze do czego potrzebujesz auta i jak często będziesz go używał
jeździsz dużo - JTD
jeździsz mało - TS/V6
chciałbyś mieć benzyniaka w miarę tanio - TS/V6 + LPG
zastanów się i wybierz...
Witam od niedawna posiadam Belle z 1.9 JTD 115KM jeżeli chcesz jeździć ekonomicznie to polecam,jeżdżę tym autem 2 miesiące więc dużo nie powiem tylko tyle że ekonomicznie wcześniej był 1.8 Twin Spark autko żwawe i jak na swoją pojemność szybsze niż wszystkie o tej samej pojemności no i oczywiście wygląd zewnętrzny powalający osoby które tylko marzą o tej marce i jeżdżą Golfami bo sie nie psują jak to oni mówią hahaha pozdrawiam kolegę i zachęcam do kupna Alfy
JTD 1,9 115km CF3 polecam![]()
Jak masz siano na wachę, to bierz GTA, jak masz go mniej to 2.5, a jak jeździsz zawsze na rezerwie to 1.9 będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem.
Cała reszta to rozważania dotyczące wyższości jednych Świąt nad drugimi.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
nie , czy na PB jezdzisz i czesto swieci ci sie rezerwa![]()
Na rezerwie się nie jeździ...![]()
to taki trochę dwuznaczne pytanie... bo ja jeżdżę na [no]PB i zwykle tankuje do pełna a rezerwa i tak się często zaświeca
no ale ty chodzi o to czy musisz wyjeżdżać paliwo do ostatniej kropelki ze względów ekonomicznych...?
jeśli tak, no to JTD z jednej strony jest dla ciebie ale z drugiej strony jak w nim będziesz tak robił to możesz sobie narobić problemów z układem CR
*2.5 V6 - zaje.isty, zrywny, elastyczny, paliwożerny, może być dość drogi w utrzymaniu, dźwięk- mam i polecam, co do kosztów to jakoś nie odczułem, wszystko do kupienia na poziomie podobnym do innych aut.