-
elektryka oszalała !
Witam ! Mam taki problem.. Zaraz po kupnie nie dzialaly mi światła biegu wstecznego.. myslalem ze są przepalone żarówki jednak okazało sie ze nie ma ich wscale.. znalazlem w garażu jedna i włożyłem i światło owszem pali sie.. tylko ze caly czas obojetnie na ktorym biegu :( ni jak nie wiem jak sie za to zabrac.. a wiec pomocy ! (dodam ze włozylem tylko jedna żarówke ale chyba nie ma to wplywu na to ze swieci sie ona na okragło?) z góry dzieki za podpowiedzi..
i eh jeszcze jeden problem.. ostatnio podczas deszcze przestały mi dzialac wycieraczki.. jednak po nocy w garażu zaczeły działac z tym ze nie zalanczaja sie podczas nacisniecia na spryskiwanie a gdy przelaczy sie na ta faze gdzie trzeba trzymac manetke zeby chodzily to chodza na maksymalnych obrotach a po puszczeniu zatrzymuja sie np. na srodku.. w pozostałych fazach ciaglego " wachlowania " szybkosc jest ok ale ten sam problem ze wycieraczki zatrzymuja sie po wylaczeniu w miejscu gdzie akurat byly a nie na spodzie szyby.. :/ help !
-
Ze światłem wstecznego, to prawdopodobnie padł czujnik/włącznik w skrzyni, lub masz gdzieś przetarty przewód i zwiera na stałe.
Co do wycieraczek, to trzeba by wyjąć mechanizm i sprawdzić sterownik, czy nie ma w nim wilgoci.
-
W skrzynię biegów jest wkręcony automat załączający światła cofania. Wykręć go i sprawdź, czy jest sprawny.
Z tymi wycieraczkami to różnie może być, ale wygląda że pada włącznik zespolony.
-
hm a gdzie dokładnie sie znajduje ten " automat załączający światła " ?
-
Kto ma oczy niechaj patrzy! Piszą Ci ze w skrzynię biegów jest wkręcony więc szukaj na obudowie skrzyni biegów takiego wichajstra z wystającym przewodem.
-
narazie tylko sprawdzalem pod miszkiem czy nie ma czegos i nic nie dostrzegłem ale sprawdze dokladnie jeszcze raz wszystko.. a włacznik zespolony od wycieraczek to sa okolice manetki czy silniczka ? jak poznac czy to napewno to ?
-
Pod mieszkiem nie ma skrzyni biegów, są tylko cięgna sterujące biegami.
Skrzynia biegów jest przykręcona do silnika - dostęp do automatu od spodu, najlepiej z kanału - zobaczysz go bez problemu.
Wyłącznik zespolony to właśnie jest ta "manetka", którą włączasz i sterujesz wycieraczkami.
-
SG0240 wiem ze pod mieszkiem nie ma skrzyni :p chodzilo o to ze tam patrzylem tylko bo czasami (chciaz w sumie w starszych autach ) byl taki guziczek któr sie wciskal :) ok dzieki za odp. zaraz ide sie z tym pobawic