-
kontwolka wtrysku
Witam mam problem z kontrolką wtrysku od czasu do czasu sama mi sie zapala i gaśnie silnik czasem co pare km a czsem po 100, i żeby przestała świecić musze odpiąć kleme z akumulatora i jest potem wszystko ok. co to moze być ? poprostu jak by po zaświeceniu auto nie dostawało paliwa
-
Osobiście stawiam na brudne wtryskiwacze.
Poczekaj na inne opinie.
-
Silniczek krokowy, przepływka, sonda lambda, pompa paliwa ale najlepiej poczytaj te tematy:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...normalnie.html
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...-marchewa.html
Pewnie w nich znajdziesz odp, najlepiej zacznij od sprawdzenia samochodu na kompie
-
Siemanko...
Ja osobiście bym obstawiał czujnik położenia wału bynajmniej u mnie tak było.
Komp prawdę Ci powie mimo tego co piszesz to i tak musisz na niego jechać nawet po wymianie danej części błąd został napewno już zapamiętany, więc trzeba go wykasować...
Pozdrawiam...!
-
kontrolka wtrysków
Mam podobnie raz na jakiś czas, brudne wtryski, po wlaniu płynu do czyszcenia po jakims czasie problem znika :) Pozdro
-
witam ponownie...
Panowie adamos i adaSp11 komputer prawde Wam powie...
pozdrawiam :)
-
znalazłem w czym tkwił problem :) dziękuje za cenne rady lecz okazało się coś zupełnie innego....
otóż dziś samochód zgasł mi pojawiła sie kontrolka i juz wogóle nie chciał odpalić kręciłem ze 20 razy i nic odpiecie klemy też nic nie pomogło i postanowiłem że podłącze prostownik na 30 min i po tym czasie odpalił za pierwszym razem wiec juz wiedziałem ze to akumulator ale pare dni wczesniej sie ładował pare godzin i dalej był problem z kontrolką i gaśnięciem samochodu w trakcie jazdy i odpalaniem. wystarczyło dolać wody destylowanej do akumulatora bo było widać już blaszki, wlałem 1 L i po problemie śmiga cacy :) a mechanik powiedział ze to sonda lambda drugi ze silnik krokowy a trzeci ze wtryski... byłbym w plecy pare stówek a wystarczyło pokombinować i wydać 1.20zł :)
-
Sprawdź na wszelki wypadek ładowanie jak już zajmujesz się akumulatorem ale wątpię by aku był przyczyną tych problemów (chociaż AR to kapryśne pojazdy)
-
mi też było trudno uwierzyć ze to akumulator (był w środku że tak powiem suchy nawet jak nim poruszałem to nic i miał spadki napiecia) ale jeżdża juz 2 dni i zrobiłem dużo km i nic sie nie dzieje a gasł mi pod koniec co pare km lub co 2-3 odpalenia na postoju