Nie polecam ASO Autobial w Lublinie - ciąg dalszy
Kontynuacja założonego przeze mnie wcześniej wątku Nie polecam ASO Autobial w Lublinie. Polecam najpierw przeczytać przynajmniej mój pierwszy post. Wątek został zamknięty przez moderatora, który jest na tyle zarozumiały, że nie raczył nawet napisać jaki był powód zamknięcia. Ale do rzeczy.
Umówiłem się z kierownikiem serwisu Autobial na ponowną wizytę. Tym razem miałem zapłacić tylko jeśli mechanikowi uda się nawiązać połączenie z ECU skrzyni biegów. Obserwowałem całą operację. Pracownik serwisu podłączył pod gniazdo OBD2 Examiner. Próbę podejmował trzy razy. Nie udało się. Podziękowałem i odjechałem nie płacąc złotówki (pomijam już koszt podwójnego dojazdu).
Dzisiaj zamówiłem interfejs VAG KKL z obsługą PIN 12, który jest wykorzystywany do komunikacji z automatyczną skrzynią biegów. Przy pomocy programu AlfaOBD bez problemu połączyłem się ze skrzynią!
I co koledzy-mądrale? Podobno miałem coś uwalone w samochodzie? Podobno nie chciałem płacić za usługę? To nazywacie usługą? Wmawianie klientowi, że ma usterkę w samochodzie i pobieranie opłat?