Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Nie polecam ASO Autobial w Lublinie - ciąg dalszy

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie Nie polecam ASO Autobial w Lublinie - ciąg dalszy

Kontynuacja założonego przeze mnie wcześniej wątku Nie polecam ASO Autobial w Lublinie. Polecam najpierw przeczytać przynajmniej mój pierwszy post. Wątek został zamknięty przez moderatora, który jest na tyle zarozumiały, że nie raczył nawet napisać jaki był powód zamknięcia. Ale do rzeczy.

Umówiłem się z kierownikiem serwisu Autobial na ponowną wizytę. Tym razem miałem zapłacić tylko jeśli mechanikowi uda się nawiązać połączenie z ECU skrzyni biegów. Obserwowałem całą operację. Pracownik serwisu podłączył pod gniazdo OBD2 Examiner. Próbę podejmował trzy razy. Nie udało się. Podziękowałem i odjechałem nie płacąc złotówki (pomijam już koszt podwójnego dojazdu).

Dzisiaj zamówiłem interfejs VAG KKL z obsługą PIN 12, który jest wykorzystywany do komunikacji z automatyczną skrzynią biegów. Przy pomocy programu AlfaOBD bez problemu połączyłem się ze skrzynią!

I co koledzy-mądrale? Podobno miałem coś uwalone w samochodzie? Podobno nie chciałem płacić za usługę? To nazywacie usługą? Wmawianie klientowi, że ma usterkę w samochodzie i pobieranie opłat?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lesio80
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Narazie Fiat Panda 1.2 i 60 szalonych chabet , AR będzie za jakiś czas

Domyślnie

Bravo, nie ma to jak samemu sobie radzić, pisze tak ponieważ miałem podobnie - nikt nie umiał mi zdiagnozować silnika (połączyć się z silnikiem), bo niby auto z belgi i nie da rady, a ja kupiłm kabel pokombinowałem coś w ustawieniach i teraz wszystko widze, i co dało się połączyć .

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Z tym niepolecaniem to trochę przesada bo brzmi jak ostrzeżenie typu - wymienili mi hamulce a podczas jazdy odpadło koło itp. Pieniądze wzięli za poświęcony czas. Aczkolwiek dziwne że fabryczny system diagnostyczny się nie połączył, a zadziałał zwykły kabel.

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Ty na pewno zawsze polecasz miejsca gdzie biorą pieniądze za niewykonane usługi
    Nie kompromituj się.
    Ostatnio edytowane przez feecle ; 29-06-2011 o 10:40

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał feecle Zobacz post
    I co koledzy-mądrale? Podobno miałem coś uwalone w samochodzie? Podobno nie chciałem płacić za usługę? To nazywacie usługą? Wmawianie klientowi, że ma usterkę w samochodzie i pobieranie opłat?
    Myślę, że mięli Cię już w zakładzie dość i chcieli, żebyś szybko stamtąd pojechał. Jesteś 5 dyszek do przodu! To się nazywa obrotność

1. Nie ten dział.
    2. Jak chciałeś, żeby moderator otworzył temat, żebyś dodał posta to wystarczyło posłać mu PW, a nie być zarozumiałym

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

feecle, po co się tak spinasz? Udało Ci się, udowodniłeś wszystkim swoją wyższość i rację - poklep się po plecach. Gratuluję zaoszczędzonego majątku - będzie na wakacje.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Od razu widać, że nie wiesz o czym piszesz. Wątek założyłem, aby inni forumowicze nie marnowali czasu i pieniędzy na diagnostykę 4HP20 w tamtym zakładzie.
    Ostatnio edytowane przez feecle ; 29-06-2011 o 10:46

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Ty na pewno zawsze polecasz miejsca gdzie biorą pieniądze za niewykonane usługi
    Nie kompromituj się.

Napisałem za co policzyli. Nie mnie osądzać to ASO bo w nim nie byłem. Jeśli robią tak za każdym razem to ok, można ostrzegać. Ale jeśli wystąpił jakiś problem na drodze auto - urządzenie do diagnostyki to już trochę inna sytuacja. Opisujesz problem tak jakby Ci auto popsuli.

Nie reaguj aż tak nerwowo bo to nie pomaga.

Wątek założyłem, aby inni forumowicze nie marnowali czasu i pieniędzy na diagnostykę 4HP20 w tamtym zakładzie.

Tzn. masz pewność, że nie mogą się połączyć z każdą tego typu skrzynią a nie tylko w Twoim samochodzie? Bo wcześniej nic nie pisałeś, że taka sytuacja ma miejsce.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 29-06-2011 o 10:53

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Jeśli nie chcesz żebym reagował nerwowo to przynajmniej zadaj sobie ten minimalny trud i przeczytaj za co policzyli oraz ile policzyli. Bo z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że nie wiesz.

Tak, mam pewność. Nie potrafili się połączyć z moją skrzynią i mówili, że już wcześniej mieli z tym problemy. Jak widać ja problemów z połączeniem nie mam. W dodatku nie używam fabrycznego Examinera.
    Ostatnio edytowane przez feecle ; 29-06-2011 o 10:58

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

O tym, że takie przypadki mają częściej - wcześniej informacji nie widziałem. Zadałem sobie trud przeczytania nie tylko pierwszego posta ale również kolejnych Twoich wypowiedzi nawet kilka razy ale jak nie widziałem tak nie widzę kwoty jaką zapłaciłeś. Za to widzę iż zostałeś poinformowany przez pracownika serwisu iż opłata jest pobierana w przypadku niemożliwości podłączenia się za wykonaną pracę/poświęcony czas.

Napisałeś pierwszy post jakoś chaotycznie.
    Pracownik biura na wstępie poinformował mnie o jak to sam określił "zasadach". Usługa odczytania kodów błędów jest płatna bez względu na to czy podłączenie do komputera będzie możliwe czy też nie. Oczywiście o tym fakcie nie zostałem poinformowany wcześniej. Moje zdziwienie było jeszcze większe gdy pracownik argumentował owe "zasady" faktem, że pracownik serwisu wykonuje pracę oraz "wszyscy tak robią". Grzecznie podziękowałem i wyszedłem gdyż jasno dano mi do zrozumienia, że sprawa nie podlega dyskusji.
    Zostałeś poinformowany o tym przed czy po próbie podłączenia?