Witam, przegladajac funkcje radia (seryjne z cd) zauwazylem funkcje phone, moze mnie ktos oświecic jak z niej zaczac korzystac?
Pozdrawiam
Printable View
Witam, przegladajac funkcje radia (seryjne z cd) zauwazylem funkcje phone, moze mnie ktos oświecic jak z niej zaczac korzystac?
Pozdrawiam
Instrukcja str. 73. TELEPHONE (TELEFON)
W trybie TELEFONE DISPLAY ON, z chwilą rozpoczęcia rozmowy telefonicznej, na wyświetlaczu wyświetlone zostanie nazwisko i numer
(jeśeli jest w wykazie) osoby, z którą się rozmawia.
To chyba tylko dla wersji z navi.
no własnie ja mam wersje bez navi... myslalem ze moze to fabryczne radio skoro ma funkcje phone - posiada jakis zestaw głośnomówiący i bluetooth lub cos takiego ;)
To co jest podane w instrukcji na str. 73 dotyczy wyświetlacza z komputera pokładowego, a tu raczej chodzi o to co wyświetla się na panelu samego radia. Ja mam wbudowany zestaw głośnomówiący bluetooth i właśnie poprzez radio tą funkcją ustawiam głośność połączenia telefonicznego.
A masz zestaw głośnomówiący ? Bo ja tez nie mam navi ale za to mam fabrycznie zamontowany zestaw głośnomówiący na bluetooth. W radiu pod funkcją "phone" ustawiam sobie z jaką głośnością ma być przekazywany dzwięk z telefonu na glośniki w samochodzie np: radio lub cd słucham na 20 a zestaw głośnomówiący ustawiłem sobie na 30.
I wszystko działało ładnie i pięknie do czasu do puki nie zmieniłem telefonu z noki na samsunga. W noki cały czas miałem włączony bluetooth i jak tylko włączałem zapłon telefon automatycznie łączył się z zestawem głośnomówiącym , z samsungiem "wave" już nie jest to takie proste , podczas próby połączenia się jakaś miła pani w radiu mówi do mnie coś po włosku ( nie mam pojęcia co ) a na telefonie pojawia sie komunikat " płączenie nie powiodło się" i tak za każdym razem.
Czy macie jakieś propozycję ? bo ja już nie wiem co robię nie tak.
Mam dokładnie te same objawy co Ty, tyle że z innym telefonem. W przypadku Nokii e51 wszystko chodzi, chociaż ostatnio były jakies dziwne problemy (alfa miała focha :-)), a z Nokią e52 wogóle nie chce się łączyć. Sprawdzałem u kolegi w 159 z Blu&ME (chyba tak to się nazywa) e52 się łączy. Też nie wiem o co chodzi e 52 jest nowszą słuchawką od e51. Może kwestia jakiś sterowników w oprogramowaniu zestawu głośnomówiącego?
to ja mam taki sam problem z SE Hazel - też wykakuje błąd połączenia
Znalazłem rozwiązanie przynajmniej dla mojego telefonu tzn nokii e52 i 51. Przyciskam jednocześnie i przytrzymuję czerwoną i zielona słuchawkę na tym małym panelu od sterowania telefonem w aucie. Pada komunikat niestety po włosku. Telefon się pyta czy połączyć i prosi o podanie kodu (standardowo kod 1234, system Phone v3.15). Po tej operacji udało mi się połączyć z nokią e52. E51 połączyła się później bez problemu ale żeby znów podłączyc e52 musiałem operacje powtórzyć od początku.
ja mam problem z nokia 3310. nie wiem czemu ale za ch..ja nie chce się połączyć