Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: funkcja phone w alfie

kris9011
    Gość

Domyślnie funkcja phone w alfie

Witam, przegladajac funkcje radia (seryjne z cd) zauwazylem funkcje phone, moze mnie ktos oświecic jak z niej zaczac korzystac?

Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Lucky
    Mieszka w
    Frampol
    Auto
    147 1.9JTD 2002r.

Domyślnie

Instrukcja str. 73. TELEPHONE (TELEFON)
    W trybie TELEFONE DISPLAY ON, z chwilą rozpoczęcia rozmowy telefonicznej, na wyświetlaczu wyświetlone zostanie nazwisko i numer
    (jeśeli jest w wykazie) osoby, z którą się rozmawia.

To chyba tylko dla wersji z navi.

kris9011
    Gość

Domyślnie

no własnie ja mam wersje bez navi... myslalem ze moze to fabryczne radio skoro ma funkcje phone - posiada jakis zestaw głośnomówiący i bluetooth lub cos takiego

Redaktor Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    jest AR 147 jtd `05 (byla 155 1,8 ts)

Domyślnie

To co jest podane w instrukcji na str. 73 dotyczy wyświetlacza z komputera pokładowego, a tu raczej chodzi o to co wyświetla się na panelu samego radia. Ja mam wbudowany zestaw głośnomówiący bluetooth i właśnie poprzez radio tą funkcją ustawiam głośność połączenia telefonicznego.

Młody1982
    Gość

Domyślnie

A masz zestaw głośnomówiący ? Bo ja tez nie mam navi ale za to mam fabrycznie zamontowany zestaw głośnomówiący na bluetooth. W radiu pod funkcją "phone" ustawiam sobie z jaką głośnością ma być przekazywany dzwięk z telefonu na glośniki w samochodzie np: radio lub cd słucham na 20 a zestaw głośnomówiący ustawiłem sobie na 30.
    I wszystko działało ładnie i pięknie do czasu do puki nie zmieniłem telefonu z noki na samsunga. W noki cały czas miałem włączony bluetooth i jak tylko włączałem zapłon telefon automatycznie łączył się z zestawem głośnomówiącym , z samsungiem "wave" już nie jest to takie proste , podczas próby połączenia się jakaś miła pani w radiu mówi do mnie coś po włosku ( nie mam pojęcia co ) a na telefonie pojawia sie komunikat " płączenie nie powiodło się" i tak za każdym razem.
    Czy macie jakieś propozycję ? bo ja już nie wiem co robię nie tak.

Redaktor Świeżak
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Mam dokładnie te same objawy co Ty, tyle że z innym telefonem. W przypadku Nokii e51 wszystko chodzi, chociaż ostatnio były jakies dziwne problemy (alfa miała focha :-)), a z Nokią e52 wogóle nie chce się łączyć. Sprawdzałem u kolegi w 159 z Blu&ME (chyba tak to się nazywa) e52 się łączy. Też nie wiem o co chodzi e 52 jest nowszą słuchawką od e51. Może kwestia jakiś sterowników w oprogramowaniu zestawu głośnomówiącego?

Użytkownik Ogier Avatar Yannkes
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 Ti 1.9 jtd 120 KM 2007r. 159 SW 2.0 jtdm 170km 2010r.

Domyślnie

to ja mam taki sam problem z SE Hazel - też wykakuje błąd połączenia

Redaktor Świeżak
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Znalazłem rozwiązanie przynajmniej dla mojego telefonu tzn nokii e52 i 51. Przyciskam jednocześnie i przytrzymuję czerwoną i zielona słuchawkę na tym małym panelu od sterowania telefonem w aucie. Pada komunikat niestety po włosku. Telefon się pyta czy połączyć i prosi o podanie kodu (standardowo kod 1234, system Phone v3.15). Po tej operacji udało mi się połączyć z nokią e52. E51 połączyła się później bez problemu ale żeby znów podłączyc e52 musiałem operacje powtórzyć od początku.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał kris9011 Zobacz post
    no własnie ja mam wersje bez navi... myslalem ze moze to fabryczne radio skoro ma funkcje phone - posiada jakis zestaw głośnomówiący i bluetooth lub cos takiego
    Fabryczne nie posiada. Żeby to działało musisz doposażyć się w jakiś zestaw głośnomówiący, najlepiej bluetooth

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

ja mam problem z nokia 3310. nie wiem czemu ale za ch..ja nie chce się połączyć