-
boxer nie odpala
Witam. Mam problem z alfą 146 1.4 boxer. Parę dni temu samochód stał kilka godzin z przekręconym kluczykiem na włączonych światłach i rozładował się akumulator, podłączyłem go pod prostownik, wszystko spoko, naładował się, ale kiedy próbowałem go odpalić cały czas świecą kontrolki marchewa i kluczyk, znajomy mechanik powiedział że rozkodował się immobilizer. Powiedział że on nie dał rady tego naprawić, ale znalazł kogoś kto to zrobi ale będzie to kosztowało ok 600 zł a w dodatku potrwa to parę dni bo musi wysłać immo w daleką podróż (ok 600 km). No i tu moje pytanie... po pierwsze co wy o tym sądzicie, czy to na pewno immo czy mogło coś innego się rypnąć a po drugie wydaje mi się że 600 zł to trochę dużo jak za takie coś...
-
Nie powinien się rozkodować, masz może drugi kluczyk żeby sprawdzić czip?
ps. to oczywiście za dużo, już lepiej całkiem odłączyć immo i na przyszłość spokój.
-
właśnie nie mam drugiego kluczyka. A z całkowitym odłączeniem immo to dużo roboty jest ?
-
-
z tego co się orientuję to nie mam
-
Odłącz akumulator i naładuj go przez cały dzień i później podłącz, powinno pomóc
-
to było pierwsze co zrobiłem, fajnie by było gdyby to okazało się takie proste...
Mówiłem mechanikowi żeby całkowicie immo odłączyć, ale powiedział że tez o tym myślałem ale jest zintegrowane z komputerem czy coś takiego... nie wiem o co dokładnie chodzi...
-
Kolego mialem to samo i nic nei pomoze;) Przynajmniej w moim wypadku tak bylo. Ja pojechalem do chlopakow co sie tym zajmuja i za 300 zl mi odlaczyli immo. Taki zabieg trwa ok 3-4 godz.Widze ze jestes z Krasnika a wiec polecam Lublin ul. Nałeczowska za Hanesco po lewej stronie
-
Ja się na tym nie znam, do tej pory nie miałem większych problemów z autem więc się nie zagłębiałem w temacie. Teraz mechanik mi mówi, że on sam mógłby odłączyć immo, ale nie w moim przypadku, że wyszła seria ok 3000 aut z jakimś innym immo niż wszystkie i że tego sie tak łatwo zrobić nie da. Może wy się orientujecie w temacie i powiecie mi czy to prawda co on mówi czy mnie ściemnia
-
Moze zapytaj swojego mechanika co on chce w ogole w zyciu robic;) Albo poprostu zmien na innego. Ja Ci dalem namiary gdzie to sprawnie i w miare tanio robia