Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
Printable View
Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
przod pasuje od delty/tipo 3d i fiatow coupe
z tyłem to juz chyba nie jest tak rozowo..
Mam fotele z czarnej skory od Fiata Coupe w swojej 145 ale z przekładką nie jest tak różowo, o tylnej kanapie zapomnij bo jest zupelnie inna. Trzena ściągać skóre z siedzenia i rozwiercić 2 nity - następnie założyć szyny od 145 bo Coupe ma zupelnie inne. 2 Dni zabawy i fotele były na miejscu. Fotki możesz zobaczyć TUTAJ
Jeżeli już musisz mieć skórę, to może lepiej dać do tapicera?
No własnie. Gdzieś czytałem,ze obszycie kórą ekologiczną (wigląda i pachnie identycznie) wcale nie jest takie drogie. Nie pamietam ile żeby nie skłamać ,ale warto się nad tym zastanowic i sprawdzic.
Tiga, weź sobie w łapke eko i skóre i wtedy zapewne zmienisz zdanie :wink:Cytat:
Napisał Tiga
Ja jestem w trakcie obszywania swojej, jeszcze zostały mi boczki. Wrażenia wizualne super, no i tan zapach :D
Postaram się jutro więcej fotek wrzucić
http://images34.fotosik.pl/218/16b3611d19a0380fm.jpg
sam obszywasz? Powiedz to dużo pracy jakie narzędzia czy laik Sobie da rade? jedyne co szyłem to guziki to koszuli :wink:
Cytat:
Napisał alfasound_mania
Jedyne co mnie ograniczyło to brak maszyny do szycia, która by uciągła skórę. Myśle, że wystarczy troche zapału i metodą prób i błędów możnaby było samemu coś uszyć, bo skóra się ładnie naciąga :)
a jak to szyłeś za pomocą czego? jak uporałeś się z tylnymi boczkami? Fajnie by było jakbyś dokładnie to opisał jeśli byś mógł bo myślałem kiedyś nad takim rozwiązaniem
Witam!
Brzoza a masz może zachowane gdzieś szkice wzorów foteli do 145? Było by super jakbyś się podzielił:) W przyszłości planuję coś podobnego, ale ostatnio doprowadzam swoją 145 do ładu od strony mechanicznej. Naprawdę dobra robota, daj więcej zdjęć w wolnym czasie, bo przyciąga wzrok.