Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
Jestem zainteresowany kupnem tapicerki skórzanej czarnej do AR 145.
Z jakimi kosztami mam sie liczyc?
Jesli ktos ma lub wie gdzie mogę ją dostac, niech da znac (okolice Wawy).
Aha, no i od jakich innych modeli pasują fotele (przód i tył).
przod pasuje od delty/tipo 3d i fiatow coupe
z tyłem to juz chyba nie jest tak rozowo..
Mam fotele z czarnej skory od Fiata Coupe w swojej 145 ale z przekładką nie jest tak różowo, o tylnej kanapie zapomnij bo jest zupelnie inna. Trzena ściągać skóre z siedzenia i rozwiercić 2 nity - następnie założyć szyny od 145 bo Coupe ma zupelnie inne. 2 Dni zabawy i fotele były na miejscu. Fotki możesz zobaczyć TUTAJ
Jeżeli już musisz mieć skórę, to może lepiej dać do tapicera?
No własnie. Gdzieś czytałem,ze obszycie kórą ekologiczną (wigląda i pachnie identycznie) wcale nie jest takie drogie. Nie pamietam ile żeby nie skłamać ,ale warto się nad tym zastanowic i sprawdzic.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
sam obszywasz? Powiedz to dużo pracy jakie narzędzia czy laik Sobie da rade? jedyne co szyłem to guziki to koszuli :wink:
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Napisał alfasound_mania
Jedyne co mnie ograniczyło to brak maszyny do szycia, która by uciągła skórę. Myśle, że wystarczy troche zapału i metodą prób i błędów możnaby było samemu coś uszyć, bo skóra się ładnie naciąga![]()
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
a jak to szyłeś za pomocą czego? jak uporałeś się z tylnymi boczkami? Fajnie by było jakbyś dokładnie to opisał jeśli byś mógł bo myślałem kiedyś nad takim rozwiązaniem
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Witam!
Brzoza a masz może zachowane gdzieś szkice wzorów foteli do 145? Było by super jakbyś się podzieliłW przyszłości planuję coś podobnego, ale ostatnio doprowadzam swoją 145 do ładu od strony mechanicznej. Naprawdę dobra robota, daj więcej zdjęć w wolnym czasie, bo przyciąga wzrok.