Witam. Przymierzam się do zakupu 166 3.0, 99 sportronik. Auto ma jedną wadę skrzynia pracuje dobrze tylko gdy się rozgrzeje (trzeba przejechać kilka km. Co może byc przyczyną, i ile to kosztuje. Czy warto ładować się w automat?
Printable View
Witam. Przymierzam się do zakupu 166 3.0, 99 sportronik. Auto ma jedną wadę skrzynia pracuje dobrze tylko gdy się rozgrzeje (trzeba przejechać kilka km. Co może byc przyczyną, i ile to kosztuje. Czy warto ładować się w automat?
Sprawdz najpierw czy nie kapie z nagrzewnicy na komputer od automatu... jest za ics-em przykręcony na tunelu i większość problemów z automatem zaczyna się od tego.
Może pomóc też wymiana oleju z skrzyni, tak pozatym to wogóle trzeba co jakis czas kontrolowac jego stan.
Automat to dobry wybór
Może być niewłaściwy olej jeśli był wymieniany. Jeśli nie był wymieniany to może być właśnie przyczyna :)
Automat to bardzo dobry wybór. Czterobiegowa skrzynia w Alfie 166 3.0 V6 to najlepszy automat jakim jeździłem.
U mnie przy problemie z obiegiem oleju (zapchany filtr w skrzyni) na początku było dobrze, a błąd wyskakiwał dopiero po 2-3 km i wtedy skrzynia wchodziła w tryb awaryjny. Czyszczenie skrzyni, wymiana oleju i filtru pomogły.
Jeśli zapala się kontrolka od skrzyni to trzeba poddać ją diagnostyce komputerowej, podobno AlfaOBD łączy się bez problemu ze skrzyniami ZF4HP20, jednak ja tego jeszcze u siebie nie testowałem, na forum jest gdzieś wątek na ten temat.
Chyba wiem, o która Alfę Ci chodzi, za tę cenę na bank się opłaca, bo nawet przy pełnej regeneracji skrzyni wyjdzie dobra cena końcowa za auto.
Program AlfaOBD w najnowszej wersji poprawnie odczytuje kody błędów skrzyni ZF4HP20. Trzeba mieć interfejs z K-Line na PIN-13.