Ej, no Ja już nie wiem o co chodzi, ciągle cieknie mi płyn ze spryskiwaczy, generalnie więcej z tego od strony kierowcy ..... o co biega? Im szybciej tym więcej go wycieka w formie kropli, piany itd.
Printable View
Ej, no Ja już nie wiem o co chodzi, ciągle cieknie mi płyn ze spryskiwaczy, generalnie więcej z tego od strony kierowcy ..... o co biega? Im szybciej tym więcej go wycieka w formie kropli, piany itd.
Prawdopodobnie pęknięty wąż lub zbiorniczek, może też być coś przytkane, zlokalizuj wyciek i usuń go.
.... ale On mi sam wycieka z dysz?!?!
Więc wychodzi na to, że pompka musi cały czas pracować, inaczej nie bardzo mam pomysł jak by to mogło działać. Spróbuj ją odłączyć i pojeździć, zobaczysz czy problem dalej będzie występować
też bym tak spróbował - odłączyć pompce zasilanie
zbiornik jest niżej od dysz, więc nie może wypychać
masz korek na zbiorniku? bo jak nie masz, to powietrze wpadające pod maskę może napierać na płyn i pchać go wężykami, taka teoria fantastyczno naukowa, ale sprawdziłoby się to względem prędkości ;)
a może masz za wysoko ramiona w pozycji spoczynku i powietrze opływające pokrywę silnika opływa blisko w dysze i wysysa z nich płyn, aerodynamika jak w gaźniku :P też by grało
ja mam ramiona tak ustawione, że pióra dotykają plastikowego podszybia, a zbierają dość wysoko, oczywiście nie ma mowy o wyciąganiu płynu
Hmmm.......no pokombinuje, pompa raczej nie, bo to kropelki jakieś i piana ...... pokombinuje z ustawieniem dysz:)
Majster, no właśnie u mnie jest dokładnie to samo :D
Hm.. a może to wina płynu albo przytkana dziurka w korku? Chyba tam jest jakaś:)
Jaka dziurka przytkana, jak myje szybe wszystko pięknie gra ale potem przy przyspieszaniu lub hamowaniu dosyć ostrym ucieka płyn troszkę lub piana lub robią się bąbelki :D