Potrzebuję zlokalizować - najlepiej w skrzynce bezpieczników - zasilanie, które jest aktywne nie tylko po przekręceniu kluczyka, ale także kiedy działa rozrusznik.
Gdzie szukać takiego kabla?
Printable View
Potrzebuję zlokalizować - najlepiej w skrzynce bezpieczników - zasilanie, które jest aktywne nie tylko po przekręceniu kluczyka, ale także kiedy działa rozrusznik.
Gdzie szukać takiego kabla?
nie do końca rozumiem o co Ci chodzi premko :d :) ale jak szukasz takiego kanle to ja bym szukał od rozrusznika idąć po kabla do auta.
taki kabel to ten idący do rozrusznika, napisz co chcesz zrobić to będzie łatwiej
Właśnie nie. Chodzi o to, że potrzebuję zasilanie, które uaktywnia stacyjka, ale nie zanika przy kręceniu rozrusznikiem. Nic mi w zasadzie nie przychodzi do głowy.
Czy ICS gaśnie kiedy się startuje? Muszę rano zwrócić uwagę...
Wedle schematów z Elearn"a wychodzi, że stałe zasilanie po stacyjce powinno być na bezpieczniku F7 w skrzynce pod kierownicą (bezpiecznik od zapalniczki).
Kolego premek, zasilanie po zapłonie zawsze jest na bezpieczniku F1 na tablicy pod kierownicą, podczas pracy rozrusznika przekaźnik R1 (pierwszy z lewej na tej samej tablicy) odłącza zasilanie od pozostałych obwodów (ICS, światła, klima) by oszczędzić prąd podczas rozruchu. Natomiast w komorze silnika zasilanie po zapłonie jest zawsze na zasilaniu cewek wtryskiwaczy.
I o to mi chodziło! Super i wielkie dzięki!