Potrzebuję zlokalizować - najlepiej w skrzynce bezpieczników - zasilanie, które jest aktywne nie tylko po przekręceniu kluczyka, ale także kiedy działa rozrusznik.
Gdzie szukać takiego kabla?
Potrzebuję zlokalizować - najlepiej w skrzynce bezpieczników - zasilanie, które jest aktywne nie tylko po przekręceniu kluczyka, ale także kiedy działa rozrusznik.
Gdzie szukać takiego kabla?
nie do końca rozumiem o co Ci chodzi premko :dale jak szukasz takiego kanle to ja bym szukał od rozrusznika idąć po kabla do auta.
Właśnie nie. Chodzi o to, że potrzebuję zasilanie, które uaktywnia stacyjka, ale nie zanika przy kręceniu rozrusznikiem. Nic mi w zasadzie nie przychodzi do głowy.
Czy ICS gaśnie kiedy się startuje? Muszę rano zwrócić uwagę...
Wedle schematów z Elearn"a wychodzi, że stałe zasilanie po stacyjce powinno być na bezpieczniku F7 w skrzynce pod kierownicą (bezpiecznik od zapalniczki).
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Kolego premek, zasilanie po zapłonie zawsze jest na bezpieczniku F1 na tablicy pod kierownicą, podczas pracy rozrusznika przekaźnik R1 (pierwszy z lewej na tej samej tablicy) odłącza zasilanie od pozostałych obwodów (ICS, światła, klima) by oszczędzić prąd podczas rozruchu. Natomiast w komorze silnika zasilanie po zapłonie jest zawsze na zasilaniu cewek wtryskiwaczy.
I o to mi chodziło! Super i wielkie dzięki!