Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Printable View
Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Może to zawory klepiąCytat:
Napisał Rosik
Mam to samo przy odpaleniu na zimnym objaw znika po rozgrzaniu sie silnika. Ten typ tak poprostu ma. wariat u nas jest innej konstrukcji i nie ulega awarii. Nie przejmuj się tym ewentualnie ustaw zawory bo może to one tak klepia. Mam propozycje aby na zlocie na Pomorzu porównać pracę silników w takich samych autach tak aby mozna było spać spokojnie i nie być przewrażliwionym.Cytat:
Napisał Rosik
hmm no zaworki cykają swoją drogą, ale to jest osobny dzwięk... ;// ale pomierzę jak będę miał okazję. A co do porównywania warkotu naszych Alf to dobry pomysł.
mam zapytanie, jak regulowane są zawory w alfie 146 1,6 Ts 16V
te zawory są bezobsługowe, nie reguluje sie ich. W alfach tylko 8 zaworowe silniki mają regulacje płytkowa
u mnie są szklanki (samoregulatory)