Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Może to zawory klepiąNapisał Rosik
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Mam to samo przy odpaleniu na zimnym objaw znika po rozgrzaniu sie silnika. Ten typ tak poprostu ma. wariat u nas jest innej konstrukcji i nie ulega awarii. Nie przejmuj się tym ewentualnie ustaw zawory bo może to one tak klepia. Mam propozycje aby na zlocie na Pomorzu porównać pracę silników w takich samych autach tak aby mozna było spać spokojnie i nie być przewrażliwionym.Napisał Rosik
hmm no zaworki cykają swoją drogą, ale to jest osobny dzwięk... ;// ale pomierzę jak będę miał okazję. A co do porównywania warkotu naszych Alf to dobry pomysł.
mam zapytanie, jak regulowane są zawory w alfie 146 1,6 Ts 16V
te zawory są bezobsługowe, nie reguluje sie ich. W alfach tylko 8 zaworowe silniki mają regulacje płytkowa
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
u mnie są szklanki (samoregulatory)
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()