Dławi się przy wysokich obrotach v6
Witam, moja alfa złapała kolejną już chorobę, a mianowicie coś dziwnego stało się wczoraj z obrotami. Podczas jazdy na trasie, przy wyprzedzaniu, chciałem "depnać" mocniej i przy około 3,5 k rpm zaczął się dławić, problem występował na każdym biegu, z tym, że na niższym biegu , np 1 kręcił sie do 5 k rpm i wtedy się dławił , a przy 6 biegu potrafił sie zadławić już 2,5k rpm, czuć było że wyraznie wolniej się zbiera. Pojawiło się to nagle, robiłem trasę Lublin - Olsztyn, czyli około 400 km. Co najdziwniejsze po przejechaniu 300 km problem znikł, alfa ozdyskała "buta", kręcił sie normalnie na każdym biegu i można było odczuć wyrazna różnicę. Dodam jeszcze, że przy wyjezdzie z Lublina bardzo mocno padało, pozniej opady ustaly, zrobilo sie sucho. Dzisiaj rano problem znow sie pojawil, od rana pada i jest wilgotno. Prolem dotyczy jazdy zarowno na benzynie jak i na gazie. Wczesniej gdy jechalem do Lublina ( gdy problemu jeszcze nie było) zapalila mi sie kontrolka od hamulca recznego, ktora gasnie przy ponownym uruchomieniu samochodu, jednak czasami znow sie zapala ( choc nie zawsze). Dzieki z góry za pomoc :)