-
alfa 156 problem z ABSem
koledzy od jakiegos czasu mam problem z ABSem odkąd zaświecila mi sie kontrolka ABSu wraz z kontrolka hamulca ręcznego. Po podpięciu pod komputer pokazuje mi błąd przekaźnika zaworów. Może ktoś z kolegów miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc...
-
Podłączałeś się kablem z przełącznikiem?
-
A może po prostu kończą Ci się klocki ;) Albo mało płynu hamulcowego. Ewentualnie czujnik ABS-u
-
dokładnie tak kolego kablem z przełącznikiem ten od viekena, napewno klocki się nie kończą bo to już sprawdzałem płyn również na max
-
Sprawdź bezpiecznik przy + akumulatora, może nie zawsze łączyć,mimo że wygląda na dobry
-
-
Przy klemie +, 70 amper płaski z dwóch stron na śrubki, zewnąż może wyglądać ok
-
ok zobaczę na to jeśli dalej nie pomoże tu muszę dalej szukać problemu
---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:57 ----------
tak zapomniałem dodać ze ten problem mam od czasu gdy wyjąłem akumulator, chcący wymienić wysprzęglik. Po poskałdaniu wszystkiego zaświeciły się obie kontrolki i świeca do dnia dzisiejszego
---------- Post added at 10:09 ---------- Previous post was at 09:03 ----------
uporałem się z problemem nawet nie wiedziałem że na klemie + znajduje sie bezpiecznik odpowiedzialny z ABS i okazało się że on był przepalony. Kontrolki już nie świecą i swym blaskiem nie denerwują kierowce :D ,za udzieloną pomoc dziękuje koledze bonzaj pozdrawiam
-
cała przyjemność po mojej stronie:)
-
Mam problem z absem... Elektryk u ktorego bylo niedawno auto powiedzial, ze problem jest z elektrozaworem w pompie. Moje pytanie czy ten elektrozawor znajduje sie w tej czarnej puszcze (to jest chyba sterownik) co jest przykrecona do pompy ? ;> Wystarczy wymiana sterownika czy calej pompy ?