-
1 załącznik(i)
Wtyczka wtryskiwacza brc
Panowie pytanie do znawców tematu. W mojej AR 164 2.0 ts założona jest instalka BRC Sequente 24. Ostatnio zauważyłem, że wtyczka z na jednym z wtryskiwaczy (brc mtm pomarańczowe) jest jakby wyłamana, wyrwana. Trudno mi to określić, na zdjęciu widać jak to wygląda. Drugi wtrysk od dołu. Sam środek z kablami z tej wtyczki wyskoczył ze środka. Jak można wypiąć wtyczkę z tego wtrysku? Jest tam jakiś zatrzask, ale nie chce się z tym siłować. Może jakaś podpowiedź co podważyć żeby wtyczka łatwo się wypięła?
-
wg mnie to gumowe uszczelnienie się wysunęło
po prostu zdejmij wtyczkę i sprawdź, czy piny są na swoim miejscu, bo wygląda to, jakby ktoś przypadkiem zahaczył o przewody i wraz z nimi poszło uszczelnienie
zatrzask trzeba nacisnąć palcem i puści
-
to zółte gówienko :D musisz albo wcisnąć albo wyciągnąć dokładnie nie pamiętam i powinna wtyczka wyjść
-
1 załącznik(i)
ten wysunięty środek z kablami jest plastikowy. Na pewno z tej pozycji nie da się wcisnąć na miejsce. Palcem mam nacisnąć tą żółtą część zaznaczona w kółku? Próbowałem to naciskać lub podważać ale nic nie drgnie. Siłując się z tym ruszam cała listwą. Zwątpiłem już w swoje zdolności manualne:(
-
musisz spróbować, najwyżej połamiesz ;) jak plastikowe, to może to być zaślepka do pinów, próbuj
lepiej głośno tak nie mów, bo jak kobita się dowie, to będzie kiepściutko :P
-
kiedyś była taka reklama "magiczne paluszki Kapitana Iglo" to było o moich dłoniach :P i żona też to wie hehe... Spróbuję jeszcze raz powciskać, wyciągać itp tą dziadowatą wtyczkę.