-
oświetlenie kabiny
Witam, z racji że problem obrotów rozwiązany chciałbym się was drodzy koledzy zapytać gdzie leży problem z oświetleniem w mojej belli a dokładniej chodzi mi o dwie tylne lampki, które wogóle się nie palą, zmiana żarówek również nie pomogła;/ dodam że przedni panel z oświetleniem działa normalnie a te z tyłu od początku zakupu były "martwe" ;/ (AR 156 1.8TS 98rok)
jeszcze Panowie pytanko z innej beczki, wlałem ostatnio taki olej mojej belli http://www.nokaut.pl/oleje-napedowe/...t-4-litry.html SELENIA ACT 10w40 zrobiłem głupotę?? pytam bo jakoś nikt nie pisał o tym oleju a bynajmniej nie znalazłem o nim wzmianki
-
kolego moje lampki z tylu tez byly "martwe" ale przed wymiana zarowek usiadlem z tylu pomyslalem zaczolem je wciskac przesowac te plastiki i masz..... okazalo sie ze sa poprostu wylaczone heheh przyjzyj sie im je mozna wlaczyc/wylaczyc przyciskajac je lub jakos tak . Daj znac kolego
-
próbowałem je włączyć i nic;/ może gdzieś jest jakiś bezpiecznik , ale jutro sobie przysiądę i jeszcze raz sprawdzę
-
Spróbuj poruszać lub pociągnąć do siebie te noski w które wkładasz żarówkę ja tak miałem z tyłu po lewej nowa żarówka nie działała ale jak poruszałem właśnie tymi noskami to udało się zrobić żeby świeciło
-
sam włacznik w lampce jest ewnie zaśniedziały i nie łaczy, u mnie też tak jest pryskałem jakimiś ustrojstwami i działało przez dwa miesiące trzeba pewnie inne nowe lampki zakupić poprostu
-
hmm dziwi mnie tylko fakt dlaczego akurat dwie na raz :(
-
To ja się podepnę pod temat i zapytam - u mnie problem wygląda tak że lampki z tyłu się zapalają jak się drzwi otwiera, ale jak się przyciska to nie zapalają się.. ktoś miał taki problem? przełączniki zepsute?
-
tak to już jest w 156 ,że lampki zapalają się tylko przy otwartych drzwiach
-
A nie prawda. U mnie lampki zapalają się po wyłączeniu zapłonu jak i po wciśnięciu przycisku od centralki na pilocie. Po za tym każdą z osobna można zapalić ręcznie
-
bajki piszesz tylne zapalisz tylko jak masz otwarte jedno z drzwi, a o powyższych przypadkach zapomniałem wspomnieć jak przy gaszeniu auta i otwarciu centralnego, ale w czasie jazdy z tyłu to lampki sobie nie zapalisz nie wiem jak jest w przypadku jednej llampki z tyłu też byly takie