WITAM. Mam pytanie. Czy od początku produkcji 159 1,9 JTDM był montowany filtr DPF???
Printable View
WITAM. Mam pytanie. Czy od początku produkcji 159 1,9 JTDM był montowany filtr DPF???
Wydaje mi się , ze 159 we wszystkich wersjach diesla miały od początku produkcji filtr cząstek.
Od zawsze
Zadałem to pytanie gdyż byłem na stronie MOBIL 1 i chciałem dobrać olej ( tez myślałem że od początku był DPF) i zdziwiło mnie to że w opisie do roku produkcji 2007 jest olej nie przystosowany do DPF Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40 od 2009 jest Mobil Super 3000 Formula P 5W-30 do DPF????
Dziwne?????
Błędy w katalogach. Nie pierwszy raz nie ostatni.
Moja Alfa rok produkcji 2006 DPF jest. Błąd w katalogu mają...
DPF byl od poczatku produkcji tj od 2005. Mobil ma olej do dpf ale to 5 w 30 (z teog co wiem taki i selenie leja w ASO mimo ze mobil nie jest 5w40), choc osobiscie do mobila nie mam jakos przkeonania i leje motul x-clean (mimo ze DPFa juz nie mam ;)
DPF montowano od poczatku produkcji 159 w dieslu.Tak aby spelniala emisje spalin-Euro 4
---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:03 ----------
Ja do siebie aplikuje-Castrol EDGE 5w40 z norma C3,dedykowany do DPF
A ja to wszystkim wam radze przy pierwszym problemie wywalic ten DPF,-ja tak zrobiłem i przy okazji podkrecili mi moc i moment.Mam teraz w 2,4 JTDM 230 KM i 500 NM-ciągnie jak nawiedzona a problemz zapchanym DPF-em minął i juz nigdy nie powróci.
---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:17 ----------
AAA- i jezcze jedno-koszty zwiazane z podkreceniem silnika i wyeliminowaniem DPF-a to 1200 zł +150 za wcięcie Dpf-a fizyczne i wstawienie tam zwykłej rury zamiast jego wraz z wspawaniem czyjników które sie w DPF-ie znajdowały.