WITAM. Mam pytanie. Czy od początku produkcji 159 1,9 JTDM był montowany filtr DPF???
WITAM. Mam pytanie. Czy od początku produkcji 159 1,9 JTDM był montowany filtr DPF???
Wydaje mi się , ze 159 we wszystkich wersjach diesla miały od początku produkcji filtr cząstek.
Zadałem to pytanie gdyż byłem na stronie MOBIL 1 i chciałem dobrać olej ( tez myślałem że od początku był DPF) i zdziwiło mnie to że w opisie do roku produkcji 2007 jest olej nie przystosowany do DPF Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40 od 2009 jest Mobil Super 3000 Formula P 5W-30 do DPF????
Dziwne?????
Błędy w katalogach. Nie pierwszy raz nie ostatni.
Moja Alfa rok produkcji 2006 DPF jest. Błąd w katalogu mają...
DPF byl od poczatku produkcji tj od 2005. Mobil ma olej do dpf ale to 5 w 30 (z teog co wiem taki i selenie leja w ASO mimo ze mobil nie jest 5w40), choc osobiscie do mobila nie mam jakos przkeonania i leje motul x-clean (mimo ze DPFa juz nie mam![]()
DPF montowano od poczatku produkcji 159 w dieslu.Tak aby spelniala emisje spalin-Euro 4
---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:03 ----------
Ja do siebie aplikuje-Castrol EDGE 5w40 z norma C3,dedykowany do DPF
A ja to wszystkim wam radze przy pierwszym problemie wywalic ten DPF,-ja tak zrobiłem i przy okazji podkrecili mi moc i moment.Mam teraz w 2,4 JTDM 230 KM i 500 NM-ciągnie jak nawiedzona a problemz zapchanym DPF-em minął i juz nigdy nie powróci.
---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:17 ----------
AAA- i jezcze jedno-koszty zwiazane z podkreceniem silnika i wyeliminowaniem DPF-a to 1200 zł +150 za wcięcie Dpf-a fizyczne i wstawienie tam zwykłej rury zamiast jego wraz z wspawaniem czyjników które sie w DPF-ie znajdowały.