czy sworzeń w dolnym przednim wahaczu można wymienić czy należy zmienić cały wahacz.
2 wersje słyszałem, na ścieżce diagnostycznej tę tańszą ;-)
Printable View
czy sworzeń w dolnym przednim wahaczu można wymienić czy należy zmienić cały wahacz.
2 wersje słyszałem, na ścieżce diagnostycznej tę tańszą ;-)
nie można wymienić samego sworznia jest to element nie rozbieralny. Sworzeń jest nabijany a lożysko otoczone odlewem. Jedyna wersja wymiany sworznia to uciecie wachacza przy sworzniu i wspawania nowego elementu badz przykrecenie go-robia takie triki ale az strach pomyslec co pozniej a cena tez nie najnizsza podejrzewam.
dzięki - wahacze na allegro nawet nowe nie kosztuję majątku - bo ok 175 zł. Spawanie - niezły pomysł!!
To jacyś samobójcy chyba, bo inaczej tego nie można nazwać. Pierwszy raz słyszę, że coś takiego było (albo jest) robione. Skąd masz takie informacje?Cytat:
Napisał smuz
Ja słyszałem że są firmy które regenerują sworznie, tzn wyprasowują zaślepkę wkładają nowy srodek i zaprasowują na nowo, nie wiem ile to kosztuje a o jakości słyszałem różne głosy ale raczej pozytywne a nawet takie że jest to wytrzymalsze od oryginału - sam nie prubowałem i przy obecnych cenach zamienników nie mam zamiaru - co nowy to nowy.Cytat:
Napisał smuz
Taką regenerację zleciłem warsztatowi pod Wrocławiem - robiłem to kilka lat temu za 150 zł/szt. Na razie przejechałem ok. 35 tys. km po wrocławskich dziurach i nie ma luzu. Zobaczymy ile jeszcze wytrzyma. Ale dzisiaj, kiedy już można kupić dolny wahacz do 156 w cenie ok. 180 zł - chyba bym się nie decydował na regenerację.