Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [166] dolny przedni wahacz

Mikellino
    Gość

Domyślnie [166] dolny przedni wahacz

czy sworzeń w dolnym przednim wahaczu można wymienić czy należy zmienić cały wahacz.
    2 wersje słyszałem, na ścieżce diagnostycznej tę tańszą ;-)

smuz
    Gość

Domyślnie

nie można wymienić samego sworznia jest to element nie rozbieralny. Sworzeń jest nabijany a lożysko otoczone odlewem. Jedyna wersja wymiany sworznia to uciecie wachacza przy sworzniu i wspawania nowego elementu badz przykrecenie go-robia takie triki ale az strach pomyslec co pozniej a cena tez nie najnizsza podejrzewam.

Mikellino
    Gość

Domyślnie

dzięki - wahacze na allegro nawet nowe nie kosztuję majątku - bo ok 175 zł. Spawanie - niezły pomysł!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    nie można wymienić samego sworznia jest to element nie rozbieralny. Sworzeń jest nabijany a lożysko otoczone odlewem. Jedyna wersja wymiany sworznia to uciecie wachacza przy sworzniu i wspawania nowego elementu badz przykrecenie go-robia takie triki ale az strach pomyslec co pozniej a cena tez nie najnizsza podejrzewam.
    To jacyś samobójcy chyba, bo inaczej tego nie można nazwać. Pierwszy raz słyszę, że coś takiego było (albo jest) robione. Skąd masz takie informacje?

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    Ja słyszałem że są firmy które regenerują sworznie, tzn wyprasowują zaślepkę wkładają nowy srodek i zaprasowują na nowo, nie wiem ile to kosztuje a o jakości słyszałem różne głosy ale raczej pozytywne a nawet takie że jest to wytrzymalsze od oryginału - sam nie prubowałem i przy obecnych cenach zamienników nie mam zamiaru - co nowy to nowy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Taką regenerację zleciłem warsztatowi pod Wrocławiem - robiłem to kilka lat temu za 150 zł/szt. Na razie przejechałem ok. 35 tys. km po wrocławskich dziurach i nie ma luzu. Zobaczymy ile jeszcze wytrzyma. Ale dzisiaj, kiedy już można kupić dolny wahacz do 156 w cenie ok. 180 zł - chyba bym się nie decydował na regenerację.