Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: [166] Kratki nad lusterkiem

lacky
    Gość

Domyślnie [166] Kratki nad lusterkiem

ma ktos podobne kratki w swojej alfie 166 nad lusterkiem ? do czego one sluza lub jak one dzialaja?mam zdjecie ale przekroczylem jakis limit i nie moge wkleic

smuz
    Gość

Domyślnie

Nad wstecznym/wewnętrznym? sa obok lampki oswietlenia? jesli to te to od alarmu sa czujniki ,masz alarm fabryczny?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rotmanka

Domyślnie

Jesli masz wbudowany zestaw głośno mówiący to są tam mikrofony

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    Nad wstecznym/wewnętrznym? sa obok lampki oswietlenia? jesli to te to od alarmu sa czujniki ,masz alarm fabryczny?
    no chyba niewiem czy mam alarm -zamyka sie niby z pilota.a mikrofony to poco tyle ich by tam mialo byc od zestawu glosnomowiacego. zastanawialem sie czy to nie nawiewy od climy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Wiem o co Ci chodzi :mrgreen: Kiedyś mi to pokazywałeś i to są mikrofony,nie żadne nawiewy od klimy...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Są tam 3 czujniki od alarmu, dwa (po bokach) skierowane w strone wnętrza auta, jeden (na środku) skierowany w strone przedniej szyby, a obok środkowego czujnika znajduje sie mikrofon.
    Przynajmniej tak zaobserwowałem w mojej alfie (mam alarm i telefon fabrycznie)

Cytat Napisał lacky
    no chyba niewiem czy mam alarm -zamyka sie niby z pilota.
    Jeśli zamyka sie z piota przy czym piknie sobie i zamiga kierunkami to masz alarm
    Jeśli nie wiesz to najlepiej sprawdz, wejdz do auta i zamknij auto z pilota te czujniki są tak czułe że jeśli tylko sie ruszysz odrazu wyje (przynajmniej u mnie), a jak to nie pomoże możesz spróbować odpalić auto przy zamkniętym aucie też powinien się włączyć
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał QBA
    Jeśli zamyka sie z piota przy czym piknie sobie i zamiga kierunkami to masz alarm
    U mnie w 166-tce przy zamykaniu z pilota migacze się zapalają na 3 sekundy przy zamykaniu a przy otwieraniu migaja dwa razy, nic nie pika. Czy to oznacza że nie mam alarmu? W książce przeczytałem, że gdy w kluczyku dioda mignie tylko raz to należy wymienić baterie, czy to może być przyczyna niezałączania alarmu? Dodam że w przedmnim schowku mam diodę ale ona w ogóle nie świeci.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin166
    Cytat Napisał QBA
    U mnie w 166-tce przy zamykaniu z pilota migacze się zapalają na 3 sekundy przy zamykaniu a przy otwieraniu migaja dwa razy, nic nie pika. Czy to oznacza że nie mam alarmu? W książce przeczytałem, że gdy w kluczyku dioda mignie tylko raz to należy wymienić baterie, czy to może być przyczyna niezałączania alarmu? Dodam że w przedmnim schowku mam diodę ale ona w ogóle nie świeci.
    Powiem ci szczerze że ja dopiero co nabyłem 166 i już alarm z ciekawości włączyłem bo chciałem zobaczyć jak wyje
    Migającą diode mam na środku konsoli nieopodal przedniej szyby, w schowku nic nie dostrzegłem, a jeśli chodzi o diode w kluczyku to nie patrze na nią i nie wiem ile razy miga :| ale jeśli zamyka dzwi to powinnien także włączyć się alarm, u mnie pika przy zamykaniu i otwieraniu.

Marcin166
    Gość

Domyślnie

No to u mnie najprawdopodobniej nie ma alarmu :-(
    A z tą diodą to przepraszam miałem napisać w przednim nawiewie pod szybą a nie w schowku. Poza tym nie mam klucza awaryjnego do wyłączania alarmu ani wejścia na ten klucz w bagażniku, więc raczej u mnie z tym alarmem to ściema. Tej kratki przy oświetleniu wnętrza, o której mowa w temacie, również nie mam.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

diodę mam w tym samym miejscu, mam alarm ale żadnego kluczyka do tego alarmu już nie posiadam :|