-
uchwyt, rączka drzwi
witam
czy ktoś orientuje sie czy w alfie 147 3d uchwyt drzwi - rączka występuje osobno czy jest przyklejona do boczka drzwi? planuje ja wymienic i bede pytał na bazarze o niezniszczona o ile jest osobno. Kiedyś odkrecałem boczek i wydawało mi się, że była "luźna".
-
wg eper'a jest jako całość
przynajmniej ja nie znalazłem samej rączki jako części
-
Jest na ciepło przyklejona do boczka.. ale z tego co wiem przy np. oklejaniu skórą się do odczepia i po oklejeniu się ponownie przykleja na ciepło..
-
Jako całość, ale samemu można cos pokombinować:)
-
no właśnie mnie się wydawało, że moja jest luźna po odkreceniu;) wiec pewnie sie odkleila....
no nic bede myslal co z tym fantem zrobic;) dzieki za odp
---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 14:09 ----------
a to jeszcze pytanie czy od anglika i od zwyklej 147 uchwyty by sie roznily? jakby to rpzylegalo przy przylacznikach? inna budowa?
-
rączka jest przecież na 2 śruby. jeśli chodzi ci o tą co się za nią ciągnie aby zamknąć dwrzi
-
Powinna być taka sama. Co do demontażu tego uchwytu to jest to jak najbardziej wykonalne (trochę siły i cierpliwości przy demontażu potrzeba). Demontowałem uchwyty do obklejenia folią.
-
tak chodzi mi o ta co sie ciagnie zeby zamknac drzwi;) ale nie klamke wewnetrzna ktora sie otwiera zamki zeby byla jasnosc;)
to w koncu na 2 sruby czy przyklejona?
-
1 załącznik(i)
CHODZI ci o tą? to jest jak widzisz na 2 śrubyZałącznik 48546
jedna po wyjęciu tej zaślepki a druga widoczna po wyjęciu przełącznika sterowania szyba
-
Jest przykręcona i wklejona w boczek na gorąco. Zasadniczo jeśli chodzi o śrubę to jedna jest pod zaślepką i trzeba ją odkręcić by w ogóle zdjąć boczek. Drugie mocowanie jest od wewnątrz i przy num trochę trzeba się namęczyć. Bo jest to klin z zaciskowym pierścieniem.
Tak to wyglądało po oklejeniu:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta..._uchwyty_1.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta..._uchwyty_2.jpg
Edit:
Oczywiście jest też ta pod sterowaniem szybami ale to nie takie łatwe, że odkręcasz dwie śrubki i masz ją w ręku ;)