Ten problem był już opisywany i przypominam bo nadszedł czas czyszczenia klimatyzacji.
Uważajcie na nawiewy nad ICS one najcześciej są nieszczelne i wpuszczana piana kapie na radio- może je uszkodzić.
Printable View
Ten problem był już opisywany i przypominam bo nadszedł czas czyszczenia klimatyzacji.
Uważajcie na nawiewy nad ICS one najcześciej są nieszczelne i wpuszczana piana kapie na radio- może je uszkodzić.
Do odgrzybiania polecam ozon.
Najlepiej jest wyciągnąć filtr kabinowy (i przy okazji go wymienić) i tam w głębi jest parownik i to jego trzeba zdezynfekować i odgrzybić bo tak na prawdę największy syf zbiera sie na parowniku odgrzybianie kanałów nawiewowych pianą mija sie z celem trzeba zacząć u źródła problemu czyli mowa o parowniku. Można kupić takie środki w spray-u np. w "norauto" Powodzenia:)
ja dziś odgrzybiałem ozonem :] cena 30 zł, generator ozonu wkłada sie do środka auta na 20 minut tylko trzeba włączyć nawiew na maxa. zadnego psikania i bawienia sie
szczerze nigdy tego nie robiłem ozonem, ale ciekawi mnie jak ozon usuwa zabrudzenia i osad z parownika bo po spryskaniu środkiem do odgrzybiania i spłukaniu wodą to wszystko po prostu spływa...
ozonowanie jest skuteczne jeśli się robi od początku posiadania nowego auta jako prewencyjna ale jeśli ktoś ma zarośnięty parownik syfem to tylko wyjęcie i wyczyszczenie karcherem i dobrze jest wyczyszczenie tacy skroplin bo tam też się zbiera sporo syfu
demontaż to już ostateczność, naprawdę są teraz bardzo skuteczne środki do odgrzybiania