Ten problem był już opisywany i przypominam bo nadszedł czas czyszczenia klimatyzacji.
Uważajcie na nawiewy nad ICS one najcześciej są nieszczelne i wpuszczana piana kapie na radio- może je uszkodzić.
Ten problem był już opisywany i przypominam bo nadszedł czas czyszczenia klimatyzacji.
Uważajcie na nawiewy nad ICS one najcześciej są nieszczelne i wpuszczana piana kapie na radio- może je uszkodzić.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Do odgrzybiania polecam ozon.
Najlepiej jest wyciągnąć filtr kabinowy (i przy okazji go wymienić) i tam w głębi jest parownik i to jego trzeba zdezynfekować i odgrzybić bo tak na prawdę największy syf zbiera sie na parowniku odgrzybianie kanałów nawiewowych pianą mija sie z celem trzeba zacząć u źródła problemu czyli mowa o parowniku. Można kupić takie środki w spray-u np. w "norauto" Powodzenia![]()
ja dziś odgrzybiałem ozonem :] cena 30 zł, generator ozonu wkłada sie do środka auta na 20 minut tylko trzeba włączyć nawiew na maxa. zadnego psikania i bawienia sie
szczerze nigdy tego nie robiłem ozonem, ale ciekawi mnie jak ozon usuwa zabrudzenia i osad z parownika bo po spryskaniu środkiem do odgrzybiania i spłukaniu wodą to wszystko po prostu spływa...
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
ozonowanie jest skuteczne jeśli się robi od początku posiadania nowego auta jako prewencyjna ale jeśli ktoś ma zarośnięty parownik syfem to tylko wyjęcie i wyczyszczenie karcherem i dobrze jest wyczyszczenie tacy skroplin bo tam też się zbiera sporo syfu
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
demontaż to już ostateczność, naprawdę są teraz bardzo skuteczne środki do odgrzybiania