-
Regeneracja selespeed
Witam mam takie pytanie odnośnie regeneracji pompy i aktywatora
Jeśli pompę stukałem i działała a sama jak by nie miała sily się załączyć to czy wystarczy wymienić szczotki i wyczyścić ja w środku jak w instrukcji "regeneracja pompy selespeed" wystarczy?
z aktywatorem mam tak ze w ASO powiedzieli mi ze do wymiany cały koszt ponad 7tys. zł. nie wspominali o samej czarnej gruszce z Fiata Stilo za ok 230zł. czy może się tam cos zepsuć oprócz tej gruszki?
Pozdrawiam
-
szukajka forumowa sie kłania
-
na forum nie ma dokładnie odpowiedzi na moje pytanie przeszukałem wszystko co zawiera "selespeed"
-
Co do regeneracji aktywatora to nie ma czegoś takiego jak "regeneracja" aktywatora.
Aktywator może cieknąć na oringu, no to trzeba wymienić oring, może się gdzieś indziej
rozszczelnić jak mi się teraz przydarzyło. Może ci się jeden z tych tłoczków uszkodzić.
Najgorzej jak wiązka się uszkodzi bo to ciężko wykryć.
Natomiast pompy Sele ludzie regenerowali z różnym skutkiem. Jednemu pochodziła miesiąc
po regeneracji. Innemu działa nadal, różnie.
-
z tego co wiem szczelny był bo nie miałem wycieków ani oleju nie brakowało migał mi 5 bieg i spadały biegi na luz wiec może by wymienić ta czarna gruszkę i było by ok
a co do pompy to załóżmy ze ja zregeneruje chodzi o szczotki wyczyścić ten komutator tylko własnie czy może tam regeneracja nie pomóc? ale spalona chyba nie jest bo widział bym w środku jakieś oznaki
pozdrawiam
-
Słuchaj a co Ci się dzieje ,ze chcesz to wszystko wymieniać?Samo zrzucanie z 5 na luz to za mało aby zaraz tyle naprawiać.
Masz za małe cisnienie?
Spada ci gwałtownie cisnienie?
Nie trzyma cisnienia?
Napisz co w ogóle zrobiłeś przy tym SS.
-
te czesci mam w domu bo kazali mi w aso wymienić sprzęgło aktywator i pompę z tym ze w aktywatorze wskazuje na to ze mogłem wymienić tylko gruszkę a pompę zregenerować ale oni się tym nie zajmują tylko całościowo musiałem wymienić
pompa mi padłą po 8 miesiącach kupiłem używkę z allegro i może ta stara zregeneruje i coś z tego będzie
stad moje pytanie czy jak ja zregeneruje to czy będzie działać czy mogło się tam zepsuć coś jeszcze ?