-
Auto sie dlawi
Witam otatnio mam taki problem auto po redukcji biegow po dodaniu gazu przez chwile sie dlawi potem idzie ok i tak jest przy 5tys-6tys oobrotow nie jest to obiaw nagminny ale od czasu do czasu jest-AR 156 TS 2,0 .Moze to filtr paliwa i gdzie sie znajduje Prosze o jakas rade .
-
jesli masz ts -a to filtr paliwa sie w nim nie znajduje
-
a w pompie paliwa tez nie ma
-
w pompie masz tylko sitko
-
Podpiąć pod kompa, bo tak to wróżenie z fusów. Podobny przypadek przerabiałem u siebie, ciągnęła do 5000 rpm potem jakby ktoś mi przyczepę doczepił....przyczyna-przepływomierz. Po wymianie "ręką odjął", żadne :Pczyszczenia przepływomierza nie pomogą.
"Domowy" trochę śmieszny dla mnie sposób sprawdzenia przepływki.....na nie do końca rozgrzanym silniku przy prędkości 50-60 km/h włożyć 4 bieg i dość gwałtownie wcisnąć pedał gazu....szarpie jak cholera, podobno to objaw padniętego przepływomierza. Wiem, że to śmieszne, ale próba nie strzelba zanim wymieniłem spróbowałem i faktycznie jazda jak na kwadratowych kołach, taki sposób to z przymrużeniem oka. Tak czy inaczej najpierw podpięcie pod kompa.
-
Podepnij pod kompa i zobaczysz a może masz kogos z kim mógłbyś podmienić na chwilę przepływke bo odpięcie jej nic nie da
-
Ok dzieki wiem juz ze filtr jest nie wmienny mam kumpla z kompem to podjade do niego i sprawdzimy .POZDRAWIAM