Witam jak zmienić kąty w AR 147 (przód) co odkręcić, przestawić, generalnie chodzi mi o to że patrząc na przód auta kola górą wchodzą za bardzo do środka, przez co podejrzewam że obija mi nakrętki od gwintu :/
Printable View
Witam jak zmienić kąty w AR 147 (przód) co odkręcić, przestawić, generalnie chodzi mi o to że patrząc na przód auta kola górą wchodzą za bardzo do środka, przez co podejrzewam że obija mi nakrętki od gwintu :/
co Ci obija???
kątów nie zmienisz, chyba że powyginasz zwrotnice lub inaczej przerzeźbisz zawias
Kolega wyżej ma rację.. niestety w 147 nie da się ustawiać kątów.. na co ja ubolewam.. chyba że gdzieś jakimś cudem zdobędziesz camber plate'y dedykowane do 147.. ale ja nie znalazłem nigdzie.. gdyby były to już bym je miał u siebie..
Jedynie podnosząc zawieszenie zmienisz kąt pochylenia koła.Masz pewnie mocno obniżone.
o to chodzi ze nie jest aż tak nisko, irytuje mnie to strasznie czemu się taki kąt zrobił, skoro są alfy posadzone wiele niżej np:. http://img846.imageshack.us/img846/9681/twaalfajan8.jpg
kolega mac!ek zapytał co obija, nakrętki o tą górną cześć łapy do której przyczepiona jest zwrotnica i wahacz górny (nie wiem jak się to fachowo nazywa)
daje zdjęcie poglądowe :) szczała pokazuje gdzie nakrętka uderza podczas gdy zaczyna pracować amortyzator
jaka nakrętka uderza w zwrotnicę???
od regulacji wysokości amortyzatora
masz nieseryjne kolumny?
zdjęcie bardzo by pomogło
zdjęcia porobię jutro, nie wiem za bardzo o co chodzi z tą kolumną ale oprócz amortyzatora i sprężyn to reszta jest seria...
jak Ci sie robi duży minus z przodu zawias w dobrego przeglądu szczególnie dół.
inwestując w dobre zawieszenie można zyskać taką regulację bez "rzeźbienia"